Σαμαράς προς Παπανδρέου: Όχι άλλα μέτρα

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως, μετά τις τελευταίες αποφάσεις στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που θα επιβαρύνουν την ελληνική οικογένεια και θα βυθίσουν την οικονομία της πατρίδας μας σε περεταίρω ύφεση, θα προσπαθήσει να αποσπάσει από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο αρχηγός της....
αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που θα έχουν τα επόμενα 24ωρα, έπειτα από πρόσκληση
που θα απευθύνει ο πρόεδρος της κυβέρνησης στους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πάντοτε ανοιχτός στον διάλογο. Επιλέγει, ωστόσο, να βάζει ο ίδιος την ατζέντα της συζήτησης και να μην προσέρχεται στο Μαξίμου με λευκό χαρτί.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του στον πρωθυπουργό, κάνοντας μια αποτίμηση των αποφάσεων των Βρυξελλών, αναγνωρίζοντας τη βελτίωση των όρων δανεισμού για την Ελλάδα, την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων και την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης στη δευτερογενή αγορά και μάλιστα, προληπτικά και για όλες τις χώρες που ίσως εμφανίσουν πρόβλημα, επισημαίνοντας παράλληλα τις ασάφειες, την ανεπάρκεια και τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να εστιάσει και στην απόφαση για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο δανεισμό, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «μη αποδεκτή».

Κομβικό σημείο, για τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του, είναι κατά πόσον αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουν τη ζωή του ελληνικού νοικοκυριού αλλά και των επιχειρήσεων αφού στη «Συγγρού» κρίνουν πως δεν δίνεται ανάσα στην πραγματική οικονομία, ενώ θα επιχειρηθεί να υπάρξει ρητή δέσμευση από τον πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα από το Φθινόπωρο.

Η «μάχη» της ΔΕΘ

Σε κάθε περίπτωση το βλέμμα του γαλάζιου στρατοπέδου είναι στραμμένο στις εκλογές, καθώς η πρόσκληση έχει ήδη γίνει και οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πρέπει «υποχρεωτικά» να παραμείνει ζωντανό και επίκαιρο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού η επιθυμία για εθνικές εκλογές θα επανεκφραστεί το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ο απολογισμός της εαρινής προσπάθειας αλλά και η εικόνα που θα εκπέμψουν οι 2 πολιτικοί αρχηγοί το Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη είναι καθοριστικής σημασίας και για αυτό ήδη πολλοί περιμένουν με αγωνία τα δημοσκοπικά ευρήματα του επόμενου διμήνου, προκειμένου να μετρήσουν εάν η στάση Σαμαρά, αλλά και αν οι προτάσεις του για τη φορολογική πολιτική, τις αποκρατικοποιήσεις, την παιδεία αλλά και η αντιμετώπισή του σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των ιδιοκτητών ταξί, θα συμβάλλουν στην τόνωση της δημοτικότητας του ίδιου του προέδρου της παράταξης αλλά και του κόμματος συνολικότερα.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα