Ρεσάλτο στον ελληνικό τουρισμό

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της τουριστικής "πειρατείας" στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται τόσο τα επίσημα τουριστικά γραφεία, όσο και το Δημόσιο.
Πρόκειται για γραφεία που λειτουργούν πειρατικά ως "τουριστικά" διοργανώνοντας εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνήθως με τιμές μεγαλύτερες των....
επίσημων τουριστικών γραφείων.
Επίσης παρατηρείται τεράστια φοροδιαφυγή αφού ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις,
δεν ασφαλίζονται οι εκδρομείς σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα χρήματα που εισπράττουν "μαύρα", πάνε όλα στις τσέπες τους.
Χρέη "πρακτόρων" εκτελούν διάφορες κυρίες κυρίως, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αποκλειστικές νοσηλεύτριες.
"Θύματά" τους κυρίως ηλικιωμένοι που ενημερώνονται τηλεφωνικά για να δηλώσουν συμμετοχή και οι αναχωρήσεις γίνονται ή πολύ πρωϊνές ώρες ή βραδινές για να μην εντοπίζονται.
Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα είναι καθημερινά και μόνο στην περιοχή Μακεδονίας -Θράκης τους τελευταίους μήνες έχει επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας, το ΣΔΟΕ, η Τουριστική Αστυνομία και ο ΕΟΤ, απαγορεύοντας την πραγματοποίηση της εκδρομής, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους "πειρατές - πράκτορες", ενώ υποβάλλονται και μηνύσεις εναντίον τους.
Στην περιοχή της Ηπείρου, δραστηριοποιούνται πολλοί "πειρατές" αλλά τις τελευταίες ημέρες είναι υπό διωγμό.
Το ΣΔΟΕ και η Τουριστική Αστυνομία, στην Πεδινή Ιωαννίνων μπλόκαραν την παράνομη αναχώρηση λεωφορείου με εκδρομείς για την Τήνο.
Στην "πράκτορα" επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο, ενώ της υποβλήθηκαν και μηνύσεις. Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ ξεκινά έρευνα και για άλλες περιπτώσεις παράνομων εκδρομών, έχοντας ήδη τα στοιχεία αυτών που τις διοργάνωναν.

http://news247.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα