Πυρετώδεις διεργασίες στην κυβέρνηση

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιείται στη Βουλή, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για το....
ελληνικό χρέος.

Η κυβέρνηση κάνει σενάρια επί χάρτου για όλα τα ενδεχόμενα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει μαραθώνιο επαφών με ξένους ηγέτες και ιδιαίτερα με τις λεγόμενες
«προβληματικές χώρες», ώστε να υπάρξει ένα συμπαγές μπλοκ που θα πιέσει την Πέμπτη για άμεση και καθαρή λύση, έστω και σε πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι με τις επιθέσεις των αγορών σε Ιταλία και τη Δευτέρα σε Γαλλία, το καμπανάκι μιας συνολικής λύσης για της κρίση χρέους σε όλη την ευρωζώνη, χτυπάει απειλητικά στα αυτιά της γερμανίδας καγκελαρίου.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποσπάσει μια ουσιαστική διαγραφή χρέους, εξέλιξη που μέχρι και πριν από ένα μήνα φάνταζε εξωπραγματική. Απέναντι της όμως, σε αυτή την προοπτική, η Αθήνα βρίσκει και πάλι τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης που θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι «άφεση αμαρτιών» σε κακή δημοσιονομική πολιτική δεκαετιών και η οποία θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα