Ψήφος εμπιστοσύνης με… 181…!!!

ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ..ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!
Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο πέραν του Ατλαντικού αλλά και της Ευρώπης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στην απόφαση της βουλής για την έγκριση και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ,μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το επόμενο τριήμερο η συμπεριφορά των κομμάτων που...
οραματίστηκαν να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, και συγκεκριμένα:
Η NΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
είχε σχεδόν συμφωνήσει για συγκυβέρνηση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά την τελευταία στιγμή η στροφή ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τους άδειασε, οπότε το πιθανότερο είναι να «αδιαφορήσει» για την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και απλά να παρευρεθεί καταψηφίζοντας την κυβέρνηση.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. (15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) θεωρεί ότι με την συναίνεση στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 βοηθάει την χώρα να ξεφύγει από την απειλή της πτώχευσης και εμμέσως ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ έχει δηλώσει ότι θα στήριζε οποιαδήποτε προσπάθεια για το «καλό» της Χώρας, οπότε μην αποκλείεται ακόμα και στήριξη της κυβέρνησης, προσδοκώντας ψηφοθηρικά σε επόμενες εκλογές.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (7 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) με την κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ έχει ταχθεί υπέρ του μνημονίου και μάλιστα κάνει και κινήσεις με επαφές στην Ευρώπη και USA, για την στήριξη του, άρα μην αποκλείουμε κάποια έκπληξη υπέρ της κυβέρνησης.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ)με τον κ. ΚΟΥΒΕΛΗ ήταν σχεδόν έτοιμη να αναλάβει υπουργείο σε μία κυβέρνηση Οικουμενική, και με το δεδομένο ότι στις προηγούμενες εκλογές συνεργαζόμενη με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέλεξε δυο Δημάρχους (ΚΑΜΙΝΗΣ) Αθήνα και (ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ) Θεσ/νίκη, προσδοκώντας σε μια συνεργασία μελλοντική με κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μην βάζει την χώρα σε «μπελάδες» ίσως δούμε ακόμα και στήριξη της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της ανεξάρτητης βουλευτή ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ για το αν θα στηρίξει την κυβέρνηση ενώ έχει διαφωνήσει κάθετα με το μνημόνιο (1 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ).

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του ανεξάρτητου βουλευτή ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ για το αν θα στηρίξει την κυβέρνηση ενώ έχει διαφωνήσει κάθετα με το μνημόνιο (1 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) .

ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Κ.Κ.Ε – ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα καταψηφίσουν και την κυβέρνηση και το μνημόνιο οπότε μάλλον θα απέχουν από την ψηφοφορία και θα παρευρεθούν στη διαδικασία άπλα για να προβάλουν τις θέσεις τους.
Επειδή η κατάσταση με την «ΠΛΑΤΕΙΑ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ» είναι πολύ ρευστή και από μέρα σε μέρα αντί να κοπάζει δυναμώνει, όσο δε πλησιάζει η ώρα της ψήφισης του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ακόμα περισσότερο, η πίεση στην κυβέρνηση θα γίνει ακόμα ποιο έντονή.
Τα μικρά κόμματα προσδοκούν σε εκλογές «θέλοντας και το καλό της χώρας για να ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ» και γνωρίζοντας ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν μην απορήσουμε αν δούμε στήριξη της κυβέρνησης με πάνω από 180 ψήφους .
Αν αθροιστούν οι ψήφοι των (ΛΑ.Ο.Σ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) και με δύο διαρροές από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε φίλους προσκείμενους στη κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ , μην απορήσουμε αν δούμε ταυτόχρονα με μία
Keywords
Τυχαία Θέματα