Ψάχνονται ηγέτες και αγορές...

Ψάχνονται οι ηγέτες της Ευρωζώνης για να βρουν μια αποτελεσματική λύση στην κρίση χρέους, ψάχνονται και οι αγορές.

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας είχε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, αντικείμενο των
συνομιλιών ήταν η.....
κατάσταση της Ευρωζώνης και των αγορών, με τους ηγέτες να συμφωνούν για την γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. (Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256249)

Τα βλέμματα των αγορών είναι στραμμένα στις συγκεκριμένες εξελίξεις και νωρίτερα η Ευρώπη έκλεινε με σημαντικές ζημιές για μια ακόμη ημέρα, με την πτώση να ξεπερνά το 2,7% στην Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο.

Ωστόσο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με φόντο την φημολογία για αγορές ιταλικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το κλίμα έφτιαχνε κάπως, με τον Dow Jones, μάλιστα, να κλείνει με κέρδη 0,54%, στις 11.444 μονάδες, έπειτα από την τραγική συνεδρίαση με την πτώση των 500 και πλέον μονάδων της Πέμπτης.

Ανάλογα, το ευρώ κινήθηκε ανοδικά προς τα 1,43 δολάρια, ενώ ανέβηκε πάνω από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα