Πρωτοφανής πρόκληση: «Λεφτά υπάρχουν»... για δημοψήφισμα

Εκεί που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν εκλογές, τώρα οι ίδιοι μας λένε πως «λεφτά υπάρχουν» αλλά για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που τελικά θα κοστίσει τα διπλάσια χρήματα.

Και πραγματικά αποτελεί πρόκληση για την νοημοσύνη των πολιτών η κυβερνητική απόφαση που εξασφαλίζει χρηματοδότηση με 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την...
διενέργεια δημοψηφίσματος
παρ΄ ότι μέχρι σήμερα ένας από τους λόγους που επικαλούνταν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη και οι υποστηρικτές του Μνημονίου για να μην γίνουν πρόωρες εκλογές ήταν και το κόστος διεξαγωγής τους.

Ξαφνικά ανακαλύπτουμε όλοι ότι λεφτά υπάρχουν ακόμη αλλά θα διατεθούν για δημοψήφισμα και όχι για να εκφράσει την βούληση του ο λαός απέναντι στο κυρίαρχο ερώτημα, το ποιος δηλαδή θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης που επανειλημμένως έχουν κάνει δηλώσεις με τις οποίες υποστήριζαν ότι δεν περισσεύουν χρήματα για εκλογές, στις 19 Σεπτεμβρίου πέρασαν από τη Βουλή διάταξη που προβλέπει την χρηματοδότηση ενός δημοψηφίσματος με 110 εκατομμύρια ευρώ.

Το παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι το κόστος των εκλογών θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερο! Έμπειρος πρώην υπουργός ανέφερε μάλιστα ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν διεξαχθούν ακόμη και με τα μισά χρήματα! Δηλαδή με 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβερνητική απόφαση για την χρηματοδότηση του δημοψηφίσματος προβλέπει αμοιβές και αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων και υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και δαπάνες για την εκτύπωση εκλογικού υλικού.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα