Πρωτοφανής δήλωση του Παντελή Οικονόμου για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Δήλωση που αναμφίβολα λειτουργεί ως βόμβα τα θεμέλια των αποκρατικοποιήσεων και που ταυτόχρονα δείχνει πως ούτε τα μέλη της κυβέρνησης π και δη του οικονομικού επιτελείου, πιστεύουν στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έκανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας. Παντελής Οικονόμου.
«Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και....
θα το δείτε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ., κάνοντας λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον
σε τέτοιου είδους επενδύσεις. «Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS», είπε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση που υποβλήθηκε απ΄ τους βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Ζιώγα και Παφίλη αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις της ΛΑΡΚΟ και του ΟΛ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Οικονόμου τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, επιχειρώντας να δώσει και ένα δραματικό τόνο. «Αν δεν πουλήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών», τόνισε και επισήμανε πως για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ο χαρακτήρας τέτοιου είδους επιχειρήσεων θα έπρεπε να είναι δημόσιος, ωστόσο δήλωσε πως η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση να εξεύρει χρήματα προκειμένου «να πιάσουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε συμφωνήσει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει αγοραστής τόσο για την ΛΑΡΚΟ όσο και για τον ΟΛΘ.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα