Πρώτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όπως είναι γνωστό, οι τελευταίες διαταγές που υπέγραφε ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης ήταν η μαζική αποστρατεία των μονίμων εξ εφεδρείας αξιωματικών, ανεξαρτήτως καθηκόντων και του έργου που επιτελούν από την Πολεμική Αεροπορία, με εξαίρεση τους έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτούς που είχαν «σκληρή» κομματική ταυτότητα. Στο απυρόβλητο όμως παραμένει και παρά το γεγονός ότι δεν είναι στις εξαιρέσεις, ο έφεδρος πτέραρχος που....
υπηρετεί στο γραφείο θεσμικού παράγοντα της χώρας.

Προς
τιμή της η νέα ηγεσία του Υπουργείου, ζήτησε να υποβληθούν αναφορές όσων θέλουν να παραμείνουν για να επαναξιολογηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες (ουσιαστικά ο κ. Μπεγλίτης είχε εκβιάσει τα υφιστάμενα κλιμάκια ΓΕΕΘΑΓεν. Επιτελεία να αναφέρουν συλλήβδην για όλες τις περιπτώσεις ότι θα καλύψουν με εν ενεργεία στελέχη τις αντίστοιχες ανάγκες).

Η ανωτέρω ενέργεια είναι η δεύτερη θετική απόφαση του νέου υπουργού κ. Αβραμόπουλου μετά την κατάργηση της απ’ ευθείας ηλεκτρονική γραμμή του προσωπικού με το γραφείο «μέριμνας» του προσωπικού αποκαθιστώντας έτσι την ιεραρχία και πειθαρχία στο στράτευμα.

Πολλά τα ερωτηματικά ωστόσο που προκύπτουν για τις επόμενες ημέρες για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Λίγο προτού φύγει η προηγούμενη ηγεσία έδωσε τα τελειωτικά της χτυπήματα αφενός μεν με δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας για κυοφορούμενη εκτροπή, αφετέρου δε με το ξήλωμα σχεδόν όλων των αξιωματικών που αποτελούσαν τα Ανώτατα Στρατιωτικά και Ναυτικά Συμβούλια, προκειμένου να επιλέγουν οι νέες στρατιωτικές ηγεσίες. Στην Πολεμική Αεροπορία είχε ήδη διαμορφωθεί η επιδιωκόμενη από το ΠΑΣΟΚ κατάσταση για πλήρη κομματικοποίηση της , αφού έχουν μέσα στα δύο χρόνια εξολοθρεύσει μέχρι και τους Σμηνάρχους, αποστρατεύοντας από 60 Σμηνάρχους κάθε χρονιά για να φθάσουν να προαγάγουν τους «επίλεκτους» τους .

Όλα τα κόμματα αντέδρασαν έντονα και ιδιαίτερα ο τομέας άμυνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αναφέρει στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι :

Μάλιστα, μόλις χθες, την ώρα που η ίδια κλυδωνιζόταν με την πρόταση εμπιστοσύνης και οι βουλευτές της διαφοροποιούμενοι προχωρούσαν ακόμα και σε ανεξαρτητοποιήσεις, ακούστε: βρήκαν τότε τη στιγμή να προχωρήσουν σε κομματικές εκκαθαρίσεις στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων!

Θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ, άλλαξαν δια μιας όλη την ηγεσία του στρατεύματος με απίστευτες βουτιές στην Ιεραρχία.

Αυτό το σημειώνουμε και δεν το συγχωρούμε. Να το ξέρουν…

Και τώρα ο κ. Παπανδρέου έχει το θράσος να μιλάει από πάνω και για «εκτροπή»!

Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ:

- Nα απαξιώσει τις επίσημες ενώσεις των αποστράτων, να τις εκτρέψει της αποστολής τους και να τις μετατρέψει από ΝΠΔΔ (Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) σε ΝΠΙΔ (Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικ
Keywords
Τυχαία Θέματα