ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΜΙΛΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ!

Δελτίο τύπου του ΑΚΕΠ

Α) Στα χρόνια της φασιστικο-ναζιστικής κατοχής, κάθε νύχτα, την εκκωφαντική σιωπή των άδειων δρόμων και των κλειστών παραθύρων διέσχιζε η φωνή της ανυπότακτης Ελλάδας, η φωνή του ΕΑΜ: «ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ομιλεί το χωνί!».

Το «χωνί», ο τηλεβόας, ήταν τότε το κύριο μαζικό μέσο με το οποίο οι αντιστασιακές οργανώσεις εμψύχωναν κι ενημέρωναν
τον σκλαβωμένο λαό, το μέσο με το οποίο το ΕΑΜ καθοδηγούσε τους αγώνες του λαού ενάντια στον Ιταλό και τον Γερμανό κατακτητή.

Έκτοτε το «χωνί», ο τηλεβόας, έγινε σύμβολο ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού για....
εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή.

Σήμερα, μετά από 70 χρόνια, ο τηλεβόας, το «χωνί», δηλαδή οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης απευθύνονται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, και μας καλούν να επιτελέσουμε το καθήκον μας. Μας καλούν ν’ αγωνιστούμε άμεσα και σύσσωμα ενάντια στη νέα κατοχή, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας, την βιωσιμότητα της Ελλάδας και του λαού της. Τους ευχαριστούμε! Τους σεβόμαστε! Τους ακολουθούμε!

Β) ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.

Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:

- την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόϊκας.
- την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.
- την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
- τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.

Κατά συνέπεια:

Καλούμε τους Έλληνες
Keywords
Τυχαία Θέματα