Προσκλητήριο Σάλπισμα από Ορεστιάδα Έβρου!!!

Ομιλία κ. Βασιλείου Δαλαμαγκίδη Δημοτικού Συμβούλου Ορεστιάδος,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδος στις 28 23:30 Φεβ 2011, όπου συζητήθηκε το θέμα της λαθρομετανάστευσης
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι.
Κύριε Πρόεδρε, θα συνδέσω τα δύο θέματα δηλαδή τον Καλλικράτη στην Παιδεία και....
τον νόμο για τους λαθρομετανάστες.
Είναι δύο διαφορετικά θέματα, αλλά πιστέψεμε μάλλον συγκοινωνούντα δοχεία ή αν θέλετε μια ζυγαριά που από την μία ο δίσκος έχει την παιδεία και την ανάπτυξη και από την άλλη το μαρασμό και την υποβάθμιση του τόπου
μας, έτσι αδειάζοντας τον ένα δίσκο ή προσθέτοντας στον άλλο, η ζυγαριά γέρνει στην περίπτωσή μας, εκεί που θέλει η κυβέρνηση.
Τα προβλήματα όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ, δημιουργούνται - πηγάζουν από τις αποφάσεις και τους νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση, π.χ. νόμος 3907/2011:
1. Ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου
2. Ίδρυση υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Κέντρα Πρώτης Υποδοχής
3. κ.τ.λ.
Όπως σας είναι γνωστό υπογράφουν το νόμο :
1. Η Αυτού Εξοχότης ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
2. Οι εξοχότατοι κ. Υπουργός Προστασίας του πολίτη. Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης - Υγείας - Εργασίας - Παιδείας - Περιβάλλοντος - Οικονομίας - Εξωτερικών - Οικονομικών - Εσωτερικών - Εθνικής Άμυνας.
3. Εδώ θα μπορούσα να αναφέρω και τους 3 από τους 4 βουλευτές του νομού μας που ψήφισαν τον νόμο, αλλά και τον Ιδιαίτερο Σύμβουλο του κ. πρωθυπουργού τον κ. Ζαμπουνίδη που είναι από τον Έβρο.
Τί έκαναν??
Εδώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ εκ μέρους της δημοτικής παράταξης που στηρίζετε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράστηκαν δεν θέλουν να κλείσουν τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής. Δεν θέλουν να γίνει η περιοχή μας φυλακή αθώων ψυχών, δεν θέλουμε να συνδέσουμε το όνομα της περιοχής μας με φυλακή. Αντίθετα ζητούμε ανάπτυξη στην γεωργία στην κτηνοτροφία στην βιοτεχνία και γιατί όχι και στην βιομηχανία. Το σύνθημά μας είναι «φέρτε μας και άλλες πανεπιστημιακές σχολές και όχι φυλακές».
Δεν είμαστε κατά των νόμων, αλλά κατά των συγκεκριμένων νόμων γιατί όχι μόνο δεν βοηθούν την περιοχή μας τουναντίον την υποβαθμίζουν «ύποπτα».
Αντί λοιπόν να λοιδορούμε τον κύριο Δήμαρχο άλλους έπρεπε να λοιδορούμε.
Αλλά επιτέλους, αφού συμφωνούμε όπως λέτε, ας σταματήσουμε εμείς το διαίρει και βασίλευε του τόπου μας και να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Προτείνω να μην ενεργοποιηθεί ποτέ Γραφείο Πρώτης Υποδοχής στην περιοχή μας.
Να στείλουμε ψήφισμα και να ζητούμε από τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη να καταθέσει νέα Τροπολογία και να διαγραφεί από το επίμαχο άρθρο η πόλις της Ορεστιάδος.
Αν η Πολιτεία ο κ. Υπουργός δεν αλλάξει το επίμαχο άρθρο τότε πρέπει αναγκαστικά να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τους κάνουμε να καταλάβουν την απογοήτευση, την οργή, την αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως την ενότητα και μαζικότητα, πέρα και πάνω από κόμματα παρατάξεις και συμφέροντα με γνώμονα
Keywords
Τυχαία Θέματα