ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Στις 24 Φεβρουαρίου 2011, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την αρχική κατάθεση προσφυγής του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (I.C.C.), στη Χάγη. Η προσφυγή αυτή κατά των Αλβανικών αρχών, γίνεται από Βορειοηπειρώτες για την συνεχόμενη παραβίαση των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Στο ξεκίνημα της προσφυγής κατατέθηκε στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, ένας πραγματικά σημαντικός φάκελος με λεπτομέρειες πολύ σοβαρών παραβιάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, των οποίων θύμα είναι η Ελληνική κοινότητα της Αλβανίας.
Η αρχή έγινε με την...
κατάθεση 61 ντοκουμέντων, συνοδευόμενων από 1032 υπογραφές. Θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Έμβερ Χότζα, οι Έλληνες της Αλβανίας, μετά την πτώση του καθεστώτος εκείνου το 1990, υπήρξαν και παραμένουν ακόμη θύματα συστηματικών επιθέσεων και προσβολών εκ μέρους του Αλβανικού κράτους και των τοπικών Αρχών, ενώ δεν απολαμβάνουν ούτε τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και που περιλαμβάνονται σε όσα θα πρέπει να σέβεται η Αλβανία, ως υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά στόχο έχουν να εξοντώσουν τον λαό αυτό ως μειονότητα εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική και να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει την χώρα, μετά από χιλιάδες χρόνια παρουσίας εκεί.

Στη διάρκεια των δύο αυτών ετών τα άτομα που είχαν την πρωτοβουλία της προσφυγής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έχουν καταθέσει και καταθέτουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ντοκουμέντων παραβιάσεων καθώς και λίστες με υπογραφές, ενώ η κατάθεση αυτή ντοκουμέντων και υπογραφών συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 181 αποδεικτικά στοιχεία (ντοκουμέντα) και περί τις 18.000 υπογραφές Βορειοηπειρωτών αλλά και Ελλήνων «απανταχού της γης», κατόπιν συμβουλής του δικηγορικού γραφείου (Βρυξέλλες). Οι παραβιάσεις των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφορούν:

Απουσία απογραφής του Ελληνικού πληθυσμού με βάση τον αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας
Περιορισμός της περιφέρειας όπου η Ελληνική Μειονότητα αναγνωρίζεται, ενώ δεν αναγνωρίζεται επίσης η μειονότητα και δεν προστατεύονται τα δικαιώματά της έξω από την περιφέρεια αυτή
Άρνηση αναγνώρισης της προέλευσής της καθώς και προσπάθεια αφομοίωσής της
Μη απόδοση των δημευθέντων περιουσιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Συστηματική και προοδευτική εξαφάνιση των δημοσίων Ελληνικών σχολείων
Μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας στη Δημόσια Διοίκηση όπου θεωρείται υποχρεωτική
Αδικαιολόγητη απαλλοτρίωση ελληνικών περιουσιών, καταπατήσεις και δημεύσεις
Πολύ περιορισμένη παρουσία Ελλήνων εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση
Καθόλου δημοκρατική και δίκαια κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης και των δημοσίων πόρων

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ενάγοντες θεωρούν επίσης λίαν απαραίτητο να καταγγείλουν στους Διεθνείς Οργανισμούς την προσβολή αυτή εναντίον ολόκληρου του ξεχασμένου αυτού λαού της Ευρώπης.

Ήδη, έχει
Keywords
Τυχαία Θέματα