Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τι είναι για σας πατρίδα;

Δια χειρός Αλιθέρση

Αύριο είστε έτοιμοι να ψηφίσετε ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα. Ήδη μ’ αυτά, που μέχρι στιγμής έχετε ψηφίσει, σκορπίσατε πολλή δυστυχία στο φτωχό, στον άνεργο στο μεροκαματιάρη. Σχεδόν έχετε αποτελειώσει τη μεσαία τάξη και πάτε ολοταχώς για τη διάλυσή της.

Ξεπουλήσατε και συνεχίζετε να ξεπουλάτε το....
δημόσιο πλούτο. Εξασφαλίζετε μεγαλύτερα κέρδη στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Βάλατε υποθήκη ολόκληρή τη χώρα, μηδέ εξαιρουμένων
και των μνημείων της! Παραδώσατε την εθνική μας ανεξαρτησία στα χέρια των λεγόμενων… «συμμάχων». Ετοιμάζεστε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή να παραδώσετε την εργατική τάξη και τυπικά αλυσοδεμένη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μας λέτε ψέματα, με πλήρη συνείδηση και προσπαθείτε συνεχώς να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο απ’ αυτά και το πιο προκλητικό είναι ότι «θυσιάζεστε» για την… πατρίδα!!!

Δε ζητώ απάντηση στο ερώτημα του τίτλου. Θεωρήστε το ρητορικό. Το τι είναι για σας πατρίδα το αποδείξατε με τις πράξεις σας. Φαίνεται από πού καθημερινά εισπράττετε τα εύγε και τα μπράβο! Φαίνεται και από την οργή ενός ολόκληρου λαού που, είτε θέλετε είτε όχι, την εισπράττετε κι αυτήν, όσο και αν προσπαθείτε να τον αποφύγετε. Δεν τολμάτε να εμφανιστείτε πουθενά.

Προχθές, στις παρελάσεις που έγιναν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, που γιόρταζαν την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, κάποιοι από σας, που τόλμησαν να ανέβουν στις εξέδρες των επισήμων, εισέπραξαν την περιφρόνηση και την αποδοκιμασία των μαθητών, οι οποίοι σας έστειλαν κι αυτοί με τον τρόπο τους το δικό τους μήνυμα.

Μην ξαναπιάσετε τη λέξη… «πατρίδα» στο στόμα σας, εσείς που κλέψατε τις ζωές μας. Γιατί εσείς, με τον όρο «πατρίδα», εννοείτε την παράδοση ενός ολόκληρου λαού… σκλάβων στις ορέξεις των μεγάλων αφεντικών, εγχώριων και ξένων! Εννοείτε ένας ολόκληρος λαός να ζει, για να εργάζεται. Για σας «ιερό και όσιο» είναι ό,τι πουλιέται και ό,τι αγοράζεται!

Για μια τέτοια πατρίδα… «θυσιάζεστε»!
Όμως, όταν εμείς μιλάμε για πατρίδα, άλλα εννοούμε! Για μας πατρίδα είναι ο περήφανος ελληνικός λαός, που δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς. Είναι οι κατακτήσεις αυτού του λαού. Είναι ο πλούτος αυτής της χώρας –υλικός και πνευματικός- είναι οι αγώνες του για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι οι παρακαταθήκες αυτών των αγώνων! Είναι τα ιερά της χώματα.

Είναι γεγονός ότι αυτοί, των οποίων τα συμφέροντα με πλήρη συνείδηση υπηρετείτε, που για αυτούς πατρίδα είναι μόνο το κέρδος και ο πλούτος, σήμερα σας χτυπούν επαινετικά την πλάτη. Κι από ό,τι φαίνεται, αυτό σας κολακεύει! Σ’ αυτούς, εσείς οι … «σοσιαλιστές» ακουμπάτε το δικό σας μέλλον και φυσικά το μέλλον των παιδιών σας, ξεπουλώντας το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Αλήθεια, πώς φαντάζεστε τα δικά σας παιδιά μέσα σε μια κοινωνία εξαθλιωμένων, μισοαγράμματων και μισοκαταρτισμέν
Keywords
Τυχαία Θέματα