Πουλήστε να σωθούμε!

Eχθές το βράδυ έβλεπα με τον γιο μου, σχεδόν 18, την εκπομπή του Χαρδαβέλα, Αθέατο Κόσμο, που είχε σαν θέμα τι άλλο; Την οικονομία μας, την κρίση, κτλ κτλ!
Είχε 2 νέους από το κίνημα των αγανακτισμένων (πολύ θα ήθελα να είμαι στη θέση τους, καθώς τα παιδιά ήταν πολύ ευγενικά με όλα όσα άκουγαν!), ήταν συνδικαλιστές από ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ο Κατσανέβας (που τον ξέθαψαν;), Οικονομικοί και....
καθηγητές Πανεπιστημίου!
Κατά τη διάρκεια της όλης κουβέντας, όλοι υποστήριζαν πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, καθώς αυτό θα μας επιφέρει πρόσκαιρα κάποια έσοδα, ενώ το με να κρατήσουμε τους οργανισμούς, θα έχουμε και τώρα (με πώληση κάποιων μετοχών στην Ελληνική αγορά) αλλά και μακροπρόθεσμα κέρδος(αφού αυτές οι επιχειρήσεις είναι κερδοφόρες -τα πιο πολλά τους τα χρωστάει το Δημόσιο!)
Ο μοναδικός που έλεγε πως δεν έχουμε άλλη λύση εκτός από το ξεπούλημα ήταν ο κύριος (κεριά και λιβάνια και τρομάρα του μέγιστη) Κώνστας!
Με φάτσα Γερμανού επενδυτή και Έλληνας κατά βάθος (αλλά μάλλον στο πολύ βάθος, χαίρε βάθος αμέτρητο δηλαδή!) με την ιδιότητα του Οικονομικού, έλεγε και ξανάλεγε πως αφού τα έξοδα είναι 130 και τα έσοδα 90 πρέπει να πουλήσουμε για να κλείσει η ψαλίδα.
Μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά πως, ακόμη και στο νοικοκυριό μας το ίδιο θα κάναμε. Θα πουλούσαμε το εξοχικό, το αμάξι μας, τον πατέρα μας και τη μάνα μας, κάνα νεφρό και ίσως πιο επικερδές θα ήταν, αν καταφέρναμε να γκαστρωθούμε και να πουλάμε τα παιδιά σε άκληρους μεν, πλούσιους δε!
Όση ώρα λοιπόν άκουγα, σχολίαζα ταυτόχρονα, κάνοντας την ήδη ανεβασμένη μου πίεση να χτυπήσει κόκκινο!
Ο κ. Κώνστας Μαλακίδης, ήθελε να μας πείσει (πάνελ και τηλεοπτικό κοινό) ότι καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει!
Εγώ να βρίζω και να χτυπιέμαι, να τον λέω ανθέλληνα και άλλα κοσμητικά επίθετα και κάποια στιγμή ο γιος μου που παρακολουθούσε άνοιξε το στοματάκι του!

" Μάνα ωραίο αυτό το σλόγκαν με το εξοχικό και το αμάξι, αλλά δε σκέφτηκε ο μίστερ πως κάποιοι δεν έχουν ούτε εξοχικό, ούτε αμάξι, τότε τι πουλάνε;"
"Καμιά σπλήνα και τώρα που σε κοιτάζω, είσαι ότι πρέπει για πούλημα!" του απαντάω όλο νεύρα.
"Κανείς δεν έχει σκεφτεί, πως καλή είναι η οικονομία των άλλων, αλλά να κανουμε και μεις κάτι βρε παιδί μου! Αν κάποιος δεν έχει κάτι να πουλήσει κόβει το τσιγάρο, το ψωμί, το κρέας! Αυτοί τι ακριβώς έχουν κόψει; Έχουν κόψει τις συντάξεις των βουλευτών; Γιατί με μια δυο τετραετιες βγαίνουν στη σύνταξη; Γιατί εσύ να πληρώνεις τις ανύπαντρες κόρες βουλευτών, ναυάρχων και λοιπών συγγενών; Γιατί να πηγαίνουν με λιμο; Γιατί να φοράνε Αρμάνι και δεν ξέρω τι άλλο; Γιατί να μένουν σε ξενοδοχεια 4-5 αστερων και σε σουίτες; Γιατί να κάνουν δείπνα με χαβιάρια και σολομούς; Γιατί να κάνουν δεξιώσεις; Γιατί να έχουν σωματοφύλακες; Γιατί;; Γιατί;; Αυτοί δηλαδή έχουν τον κώλο πίσω και γω τον έχω αλλού; Γιατί αυτοί άμα αρρωστήσουν να πάνε σε νοσοκομεία και γω να μην μπορώ; Άμα ξεκινήσουν εκείνοι την οικονομία από τα περιττά, τότε και μεις δε θα γκρινιάζουμε τόσο που μας
Keywords
Τυχαία Θέματα