Που πάει η Ελλάδα;

Τον τελευταίο καιρό τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν με τέτοια ταχύτητα ώστε τα think tanks θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση με σενάρια που δεν τους βγαίνουν.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα έχει πλέον μεταστραφεί άρδην το γεωπολιτικό κλίμα.

Ποια ήταν τα δεδομένα:..............
1. Προωθούνταν, από μέρους της Ελλάδας τουλάχιστον, η ιδέα μιας καλής γειτονίας με την Τουρκία…σε
βάρος της Ελλάδος βέβαια, μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ-οικολόγων-Protagon κτλ.

Χαρακτηριστική η φράση του ΓΑΠ: “κι αν χάσουμε και κανένα “οικοπεδάκι” δεν πειράζει προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο” !

2. Πίσω από αυτή την ιδέα κρύβονταν η προσπάθεια των think tanks και της παγκοσμιοποίησης ώστε: οι ανυπότακτοι και τεμπέληδες Έλληνες Χριστιανοί να αναμειχθούν με όλες τις φυλές και κυρίως με Ισλαμιστές ώστε να χάσουν την καταγωγή και τον τσαμπουκά τους. Σε λίγα χρόνια δεν θα ξέρουν και οι ίδιοι ποιοι είναι οι Έλληνες και ποιοι οι… βάρβαροι.

3. Οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης ήξεραν ότι θα έχουν βασικά δυο εχθρούς: τους Έλληνες γιατί είναι ανυπότακτοι και παράγουν άναρχες ιδέες και τους Ισραηλινούς γιατί είναι υπερόπτες, οργανωτικοί και δυνατοί στρατιωτικά έτσι ώστε δεν θα δεχτούν εύκολα τον ζυγό της παγκοσμιοποίησης.

Έτσι ενώ αυτοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση είναι κατεξοχήν οι…
Εβραίοι Σιωνιστές με τα εξαπτέρυγά τους, τελικά θα έλθουν σε σύγκρουση με το ίδιο το γένος και τη φύτρα τους. Οι Ισραηλινοί το ξέρουν και προετοιμάζονται για την σύγκρουση.

4.Τα τελευταία γεγονότα στην βόρειο Αφρική με την υποτιθέμενη δημοκρατικοποίηση των απολυταρχικών καθεστώτων (για να επιβληθεί η παγκοσμιοποίηση χρειάζονται αδύνατες δημοκρατίες όπου εύκολα σφάζονται μεταξύ τους οι φυλές και έτσι επιβάλλονται οι εγκάθετοι, τα απολυταρχικά καθεστώτα άλλωστε είναι οι εχθροί της παγκοσμιοποίησης) άφησε έκθετο το Ισραήλ σε σχέση με τις προθέσεις και τις μελλοντικές δράσεις των γειτόνων του.

5. Το Ισραήλ αισθάνεται φοβισμένο σε μια Μεσόγειο με τριγύρω του μόνο εν δυνάμει εχθρικά κράτη, χρειάζεται επομένως συμμάχους όχι τόσο στρατιωτικά δυνατούς όσο για να του δώσουν χώρο για να αναπνέει και να κινείται. Ένας τέτοιος μοναδικός χώρος στο Αιγαίο είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιδιώξει με κάθε μέσο και κυρίως με τη δύναμη που διαθέτει μέσω του εβραϊκού λόμπι στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως να βοηθήσει μια τέτοια προσέγγιση. Η υποδοχή που έκαναν οι Ισραηλινοί στον Σαμαρά είναι εντυπωσιακή, δεν ήταν υποδοχή αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αρχηγού κράτους. Το ίδιο είχαν κάνει και για τον Κύπριο πρόεδρο της Βουλής όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία. Για να κάνουν τέτοια υποδοχή στον Σαμαρά σίγουρα τον βλέπουν σαν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας σύντομα.

6. Το Ισραήλ είναι προσανατολισμένο φανατικά σήμερα στην ιδέα ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό -επείγεται τρομερά- να επιτεθεί στο Ιράν και να εξουδετερώσει ή να προλάβει τον κίνδυνο να γίνει το Ιράν πυρηνική δύναμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα