«Πόλεμο» για την αυτοδυναμία κήρυξε ο Α. Σαμαράς

Να πάρουν τα …τουφέκια και να βγουν στα χαρακώματα , κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς τους τέως βουλευτές Νότιας Ελλάδας που συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Συγγρού, θέτοντας το δίλημμα των εκλογών με την φράση «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία».
Ζητώντας πλήρη συστράτευση όλων των δυνάμεων , ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε με σκληρή γλώσσα στον στόχο της αυτοδυναμίας και εξαπέλυσε σφοδρή
επίθεση εναντίον του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και των κομμάτων που.....
κινούνται δεξιότερα της Ν.Δ ή προς το κέντρο.

«Το δίλημμα είναι ή αυτοδυναμία ή ακυβερνησία,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να καταδείξει ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εθνικός και όχι κομματικός γιατί διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στην χώρα αλλά και την ισχύ στην επόμενη κυβέρνηση να επιτύχει στην εφαρμογή ενός σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Με μια προσωπική αναφορά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε: « Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα είμαι ο πρωθυπουργός της ευμάρειας. Είναι δύσκολο το εγχείρημα. Θέλω να αγωνιστώ για να δώσω την ευκαιρία στον επόμενο να είναι.»

Υποστήριξε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θέλει να σώσει τη χώρα αλλά τον εαυτό του» και πως «τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ΠΑ.ΣΟ.Κ,» δίνοντας έτσι μια ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στα σενάρια συγκυβέρνησης που τροφοδοτούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αιχμηρή ήταν η αναφορά του στα κόμματα που κινούνται στις παρυφές της Ν.Δ. Είπε δηλαδή ότι «ΛΑ.Ο.Σ, ΔΗ.ΣΥ, Καμένος και Χ. Αυγή, δεν θέλουν να έχουμε αυτοδυναμία» και συμπλήρωσε πως « η αυτοδυναμία δεν είναι κάτι που ζητάμε για εμάς αλλά για το συμφέρον της χώρας.»

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα