Ποιος θα τολμήσει να κάνει "διαπιστωτικές πράξεις" για δημοσιογράφους;

Για να καταγραφεί κάποιος ως υπάλληλος με το νέο ΒαθμολόγιοΜισθολόγιο του Νόμου 4024/2011 "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιοβαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία
και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015. " πρέπει να καταρτιστεί «διαπιστωτική πράξη».
Για να γίνει κατάταξη – διαπιστωτική πράξη δημοσιογράφου που εργάζεται στα δημόσια ΜΜΕ στο νέο ΒαθμολόγιοΜισθολόγιο πρέπει κατ αρχήν να.....
μνημονευθεί το άρθρο 28 του Ν 4024/2011 το οποίο επί λέξει αναφέρεται σε δημοσίους υπαλλήλους:
Οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 98 του Υπαλληλικού Κώδικα προβλέπουν:
« 2. Ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε Ο.Τ.Α., με σχέση εργασίας δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που, με βάση ειδικές διατάξεις, αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική εξέλιξη.
3. Προϋπηρεσία με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αντίστοιχη της προηγούμενης παραγράφου, σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των χωρών μελών αυτής λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη.»
Όμως κανένας δημοσιογράφος δεν έχει προσληφθεί ούτε υπάγεται στον υπαλληλικό κώδικα που αναφέρει ο 4024, αλλά με άλλες διατάξεις που πολύ απέχουν από αυτόν και έρχονται σε αντίθεση. Και πρέπει ανατραπούν όλοι αυτοί για να ισχύσει ο 4024.
Επί πλέον κανένας δεν έχει προσληφθεί, δεν έχει καταλάβει θέση κατά βαθμό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4024/2011 ούτε υπόκειται στις διατάξεις αυτού.
Κατά συνέπεια, ο νόμος αυτός είναι ανεφάρμοστος σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους των δημόσιου χαρακτήρα ΜΜΕ, δεν τους αφορά, δεν αναφέρεται σ αυτούς και πρέπει να τροποποηθεί.
Διότι ποιος θα αποφασίσει να εκδώσει "παράνομη" διαπιστωτική πράξη με αυτά τα δεδομένα και να υποστεί και τις συνέπειες;
Για να καταρτιστεί, λοιπόν, «διαπιστωτική πράξη» στην ΕΡΤ, η οποία σημειωτέον δεν είναι δημόσια υπηρεσία, Δημόσιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή Ο.Τ.Α., από αυτές που αναφέρει ο Υπαλληλικός Κώδικας παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 98, θα πρέπει να ληφθούν υπ όψη:
1.- Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4024/2011,
το οποίο συγκρούεται με το άρθρο 32 παρ. 3 έδαφ 2 του ιδίου νόμου, που αναφέρει:
Οι αποδοχές δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 31 του νόμου αυτού, προσαρμόζονται κατά τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που ισχύει για τους εργαζόμενους του αντίστοιχου φορέα προσαρμοζομένων αναλόγως των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπάγονται.
Σε κάθε περίπτωση οι δημοσιογράφοι της παραγράφου αυτής υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς που ισχύει κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Κεφαλαίου.
Είναι φανερό ότι η μόνη εξομοίωση που προβλέπεται είναι μισθολογική και όχι ρυθμιστική ιδιότητας, ειδικότητας και βαθμού. Ποιος όμως θα αποφασίσει αυτήν την εξομοίωση; Μόνη της η διο
Keywords
Τυχαία Θέματα