ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ

Ο ρόλος ενός θρησκευτικού ιερατείου είναι να καταστέλλει ( έστω και με το παραμύθι ή την φοβέρα ) τα ζωώδη πάθη του ανθρώπου .
Εάν τα πάθη αυτά είναι παρόντα η κοινωνία γίνεται αφόρητη κόλαση . Ζηλόφθονες γυναίκες θα σκότωναν τα μωρά των άλλων γυναικών . Ο ένας θα σκότωνε τον άλλον για να του πάρει την γυναίκα . Ο ένας θα έτρωγε τον άλλον για να κορέσει την πείνα του . Ο Πλάτων , ο Αριστοτέλης , ο Αισχύλος θα κατέληγαν στην....
χύτρα κάποιου θηριώδους αγροίκου και η ανθρωπότης δεν θα είχε ποτέ τα θαυμαστά
έργα των φιλοσόφων , των επιστημόνων και των καλλιτεχνών . Θα ήμασταν σαν τους πιθήκους ( διότι , πράγματι , αυτά τα απαίσια συμβαίνουν συχνά στην κοινωνία των πιθήκων ) .

Επομένως το ΣΩΣΤΟ θρησκευτικό ιερατείο είναι σύμμαχος του φιλοσόφου , του επιστήμονα , του καλλιτέχνη . Είναι σύμμαχος του ΤΙΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ που θέλει μια κοινωνία ευτυχή και ακμαία . Το σωστό θρησκευτικό ιερατείο δεν συμμαχεί ποτέ με τον κακό ( ιδιοτελή ) ηγέτη διότι αυτός ο ηγέτης διαλύει την κοινωνία και θέτει σε κίνδυνο και τους φιλοσόφους και τους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες και τα θρησκευτικά ιερατεία !

Σε μία πόλη , οι τίμιοι γιατροί αλληλοεκτιμώνται και μαθαίνουν ο ένας απο τον άλλο ώστε να καταστέλλουν τις ασθένειες που ταλανίζουν τα σώματα των ανθρώπων .
Έτσι και τα σωστά θρησκευτικά ιερατεία αλληλοεκτιμώνται και διδάσκονται το ένα απο το άλλο ώστε να καταστέλλουν τα πάθη που ταλανίζουν τις ψυχές των ανθρώπων .
Οι τίμιοι γιατροί δεν κλέβουν με δόλια μέσα την πελατεία των άλλων τίμιων γιατρών .
Έτσι και τα σωστά θρησκευτικά ιερατεία δεν κλέβουν με δόλια και αισχρά μέσα τους πιστούς των άλλων θρησκευτικών ιερατείων .
Όπως κάθε ασθενής επιλέγει τον γιατρό που του προσφέρει την μέγιστη σωματική αλλά και ψυχική ανακούφιση έτσι και κάθε άνθρωπος επιλέγει την θρησκεία ( και το ιερατείο ) που του προσφέρει την μέγιστη ανακούφιση ( ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός ) .

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ
Το χριστιανικό ιερατείο συνεργάστηκε με ιδιοτελείς ηγέτες που το ήθελαν για να αποβλακώνουν τον κόσμο ώστε να απολαμβάνουν ( ηγέτες και ιερατείο ) αφθονία υλικών αγαθών .
Το χριστιανικό ιερατείο κατεδίωξε τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ του : Κατεδίωξε επιστήμονες , φιλοσόφους και αρκετούς καλλιτέχνες . Κατεδίωξε και εξόντωσε το ιερατείο της Πατρώας Ελληνικής Θρησκείας και έκαψε τα βιβλία του . Κατεδίωξε και εξόντωσε το ιερατείο των Ινδιάνων της Αμερικής και έκαψε τα βιβλία του . Κατεδίωξε και εξόντωσε άλλα ιερατεία που τα χαρακτήρισε "αιρετικά" .
Όπως
Keywords
Τυχαία Θέματα