Ποιοι είναι οι 16 της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ενημερωθείτε για το ποια είναι τα νέα μέλη της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές μέσα στον Ιούνιο (Pics) ...
Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης τα ξημερώματα έφερε γνώριμα και μη πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παύλος Αποστολίδης

Γεννήθηκε
το 1942 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Χαρακτηρίζεται ως ο «λόρδος» της ελληνικής διπλωματίας στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 23 ετών, ενώ σταδιακά πέρασε από πολλά κρίσιμα πόστα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως του συμβούλου της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, του πρεσβευτή στην Κύπρο, αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κορύφωση στην πολύχρονη καριέρα του ήρθε το 1999, όταν τέθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κώστα Σημίτη, επικεφαλής της ΕΥΠ, με ειδική αποστολή να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αντώνιος Μανιτάκης

Γεννήθηκε το 1944 και είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε και σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έκτοτε διδάσκει τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VIII, της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ. Έχει ακόμη ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γεώργιος Ζαννιάς

Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Έχει θητεύσει, επίσης, στις ακόλουθες θέσεις: γενικός γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέτρος Μολυβιάτης

Γεννημένος στη Χίο στις 12 Ιουνίου του 1928 και ανιψιός του συγγραφέα Ηλία Βενέζη. Σπούδασε νομικά στο πανε
Keywords
Τυχαία Θέματα