Πλησιάζει η ώρα του Ιράν !

ΗΠΑ έχοντας 2 αεροπλανοφόρα στην περιοχή του περσικού κόλπου μεταφέρουν και 3 το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) με τελικό προορισμό το εσωτερικό του περσικού κόλπου με το Ιράν έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως δεν πρόκειται να δεχθεί άλλο αμερικανικό σκάφος μέσα στα νερά του Κόλπου λέγοντας πως αν κάτι τέτοιο γίνει περάσει τα Στενά του Ορμούζ τότε θα το βυθίσει.
Οι
Αμερικανοί δηλώσαν πως το αεροπλανοφόρο πρόκειται να εισέλθει στον Κόλπο και να κατευθυνθεί στο Μπαχρέιν.
Το Ιράν έχει διασκορπίσει τις....
δυνάμεις τους σε όλη την επικράτεια και έχει καμουφλάρει τους πυραύλους του , ενώ έχουν δημιουργήσει τάφρους πετρελαίου που θα αναφλέγουν με την πρώτη επίθεση δημιουργώντας μηδενική ορατότητα στους σύμμαχους ενώ ναρκοθέτησαν και τις πετρελαιοπηγές τους.
Ίδη υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με την Επιχείρηση Όπερα όταν απόγευμα της 7 Ιουνίου του 1981 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση εναντίον του μοναδικού πυρηνικού εργοστάσιου του Ιράκ καταστρέφοντας το ολοσχερώς.
Το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τον Φεβρουάριο του 2012 και ήδη ξεκίνησαν εργασίες μεταφοράς του εξοπλισμού σε υπόγεια καταφύγια που θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να καταστραφούν.
malia-2012.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα