Πλήγμα η έλλειψη αναπτυξιακών προγραμμάτων

της Χριστίνας Τσερβελή
Για έλλειψη αναπτυξιακών προγραμμάτων και για δυσκολία συλλογής των χρημάτων μέσα στην οικονομική κρίση κάνει λόγο στη Voria.gr ο Μαργαριτόπουλος Αντώνης, μηχανικός και υπεύθυνος προσφορών στην εταιρεία «Ματσάλας», η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή μηχανημάτων συσκευαστηρίων φρούτων και στις ....
εισαγωγές μηχανημάτων και υλικών συσκευασίας.

«Τώρα
με την οικονομική κρίση δύο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Πρώτον δεν υπάρχουν αρκετά αναπτυξιακά προγράμματα και δεύτερον δεν μπορείς εύκολα να συλλέξεις τα χρήματα. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι οι πολλές ακάλυπτες επιταγές», τονίζει ο κ. Μαργαριτόπουλος.

Με αφορμή τη συμμετοχή της εταιρείας «Ματσάλας» στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica», ο ίδιος σημειώνει ότι το 2012 αναμένεται μία δύσκολη χρονιά, καθώς η κρίση βαθαίνει και δεν υπάρχει πια μεγάλη ανταπόκριση από τους πελάτες να αγοράσουν μηχανήματα συσκευαστηρίων φρούτων.

«Το 2012 αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα είναι χειρότερα από τις προηγούμενες χρονιές γιατί και δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και οι πελάτες μας είναι πια διστακτικοί στο να επενδύσουν και να αγοράσουν μηχανήματα. Προβλέπουμε και αναμένουμε καθοδική πορεία», επισημαίνει ο κ. Μαργαριτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση χτύπησε την πόρτα από το 2009, όταν η εταιρεία παρουσίασε μείωση στο τζίρο της, ο οποίος την τριετία 2006 -2008 κυμαινόταν πάνω από το 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ χαρακτήρισε το 2011 μία καλή χρονιά μέσα στην οικονομική κρίση.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της «Ματσάλας» στην «Agrotica 2012», ο κ. Μαργαριτόπουλος σημείωσε ότι είναι μία ευκαιρία να παρουσιαστούν και να προωθηθούν τα προϊόντα της εταιρείας, καθώς και να έρθουν σε άμεση επαφή με πελάτες.

Η εταιρεία «Ματσάλας» ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Χρήστο Ματσάλα. Σήμερα όλες οι μονάδες παραγωγής, τα γραφεία και η Κεντρική Διοίκηση εδρεύουν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή της Βέροιας.

Η εταιρεία από την αρχή δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της κατασκευής υψηλής ποιότητας μηχανημάτων επεξεργασίας, ταξινόμησης και συσκευασίας φρούτων και λαχανικών.

Το 1995 συνάπτει συμφωνία με την Ολλανδική εταιρεία Greefa, η οποία κατασκευάζει και αναπτύσσει συστήματα ηλεκτρονικών γραμμών ταξινόμησης και συσκευασίας νωπών φρούτων. Από τότε, η εταιρεία «Ματσάλας» έγινε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Greefa σε Ελλάδα και Κύπρο.

http://voria.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα