Πιθανόν και μέσα στο 2012 οι πρώτες γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη…

Στην πρώτη διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών – μη αποκλειστικής χρήσης – στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτό όμως γίνεται κατά παγκόσμια πρωτοτυπία δίχως να.....
έχουν καθοριστεί από την χώρα μας πρώτα ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν σε σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές.
Θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί μέσα στο 2012,για την παραχώρηση περιοχών προκειμένου να γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις.

«Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα (Non-exclusive seismic surveys), από εξειδικευμένες γεωφυσικές εταιρείες του κλάδου, που θα αναλάβουν το κόστος των ερευνών, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλοντος. Με τη μέθοδο αυτή, οι ειδικοί διευκολύνονται να διερευνήσουν, γρήγορα και αποτελεσματικά, ευρείες περιοχές με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, να αποτυπώσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα και να αναδείξουν γεωλογικές δομές, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν αντικείμενο γύρου παραχωρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».

Τα δεδομένα που τυχόν προκύψουν θα δοθούν στο Δημόσιο, αλλά και οι εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες αυτές, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα κρατήσουν τα δεδομένα αυτά και το δικαίωμα διάθεσής τους σε τυχόν ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες διεθνώς. Η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 90 ημερών από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την κατάθεση των φακέλων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.


http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα