Πιστοποιημένη Νεοφιλελεύθερη Νεοταξίτισσα “εκπρόσωπος” αγανακτισμένων.

Λέξεις-κλειδιά στη διατριβή της: παγκοσμιοποίηση, απορρύθμιση, κατάλυση και εκπόρθηση εθνικών συνόρων, “ελεύθερη κίνηση” (κεφαλαίων και ανθρώπων, την ελεύθερη λαθρομετανάστευση εννοεί…) – αποτρέψτε τον κίνδυνο να στρέψουν την κίνηση υπέρ της GAPικης Διακυβέρνησης – Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε μόνο με την...
Ελληνική Σημαία.

με διατριβή επί της Παγκοσμιοποίησης:
Ο όρος «παγκοσμιοποίηση» δηλώνει τις διεθνικές διεργασίες, που έχουν ως αποτέλεσμα την αλληλεξάρτηση των κρατών και την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων εξουσίας, ανάδειξης νέων ταυτοτήτων, δικτύων εξουσίας, κ.τ.λ. ή αλλιώς,
τη διαδικασία που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, μειώνει τη δύναμη των τοπικών πολιτιστικών και κοινωνικών δικτύων, ενώ δημιουργεί μια διαφοροποιημένη και διαφορετική μορφή πολιτισμού και κοινωνικές σχέσεις που ξεπερνούν τα όρια του εθνικού κράτους. Ουσιαστικά, πρόκειται για την ανάδειξη ενός ανεξάρτητου χώρου συναλλαγών, πέρα από τα φυσικά και νομικά όρια των κρατών, την ανάδυση της «παγκοσμιότητας», κατά τον Ούλριχ Μπεκ.
Στην ουσία, έχουμε την κατάργηση του «κράτους», ως έννοιας και υπόστασης, όπως εδραιώθηκε στην εποχή της νεωτερικότητας, όπως και την απορρύθμιση του ενιαίου της κοινωνικής οργάνωσης της παραγωγής.
Αποτελέσματα αυτών είναι η κατάργηση (ή η τάση για κατάργηση) κάθε φραγμού μεταξύ των εθνικών κρατών, καταρχήν στον τομέα της οικονομικής παραγωγής και ακολούθως σε κάθε άλλη συναλλαγή ή μεταξύ τους σχέση. Διαμορφώνεται ένα παγκόσμιο δίκτυο, μέσα στο οποίο τα εθνικά σύνορα, όπως τα γνωρίσαμε, τείνουν να καταργηθούν. Διαμορφώνεται μια «παγκόσμια κοινωνία», μέσα στην οποία η «ελεύθερη κίνηση» αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της και παράλληλα την «τεχνολογία» με την οποία εκπορθούνται οι τοπικές κοινωνίες.

http://allenaki.wordpress.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα