Πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Ολοι/ες στην εκδήλωση της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ισραήλ – κράτος απαρτχάιντ» και καλεσμένο τον Φρανκ Μπάρατ, συντονιστή του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη, που έχει αποδώσει αυτόν τον....
χαρακτηρισμό στη σιωνιστική οντότητα.

Σήμερα, είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά η αλληλεγγύη προς τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του ενάντια στην κατοχή.
Γιατί ολόκληρο το αστικό πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας αναβαθμίζει διαρκώς τις σχέσεις του με τους Σιωνιστές, έχοντας αποκαταστήσει στρατηγική συμμαχία με το κράτος τους. Μετά τον Παπανδρέου, που αναβάθμισε τις ελληνοϊσραηλινές κρατικές σχέσεις σε στρατηγική συμμαχία, και ο Σαμαράς επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ και σε συναντήσεις του με ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σιωνιστών (Νετανιάχου, Λίμπερμαν, Πέρες, Λίβνι, Αβαλον) έδωσε υποσχέσεις ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το κλίμα οι Σιωνιστές ρίχνουν άφθονο χρήμα στα αστικά ΜΜΕ για να δημιουργήσουν ένα κλίμα υποστήριξης των θέσεών τους, υποβάλλοντας σε καθημερινή πλύση εγκεφάλου τον ελληνικό λαό. Και τι δεν υπόσχονται τα καλοταϊσμένα «παπαγαλάκια» της δημοσιογραφίας: επενδύσεις, τουρισμό, από κοινού εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ακόμα και υπεράσπιση των λεγόμενων «εθνικών θεμάτων» από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι. Εχουν φτάσει στο σημείο να γράφουν τερατώδεις παπαριές, όπως π.χ. ότι ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στη Μέρκελ και της ζήτησε να στηρίξει την Ελλάδα!

Μαθημένοι στην ξενοδουλεία και το ραγιαδισμό, αποφάσισαν τώρα να στηρίξουν και τη στρατηγική συμμαχία με τους Σιωνιστές, προσβάλλοντας βάναυσα τα αισθήματα φιλίας του Ελληνικού προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Τις δυνατότητές τους δεν πρέπει να τις υποτιμούμε. Μόνο ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του, ένα κίνημα με συνεχή παρουσία και δράση, μπορεί να κρατήσει άσβεστη αυτή την παλιά και σφυρηλατημένη σε δύσκολες συνθήκες ελληνο-παλαιστινιακή φιλία. Μια φιλία που αφορά τους λαούς και όχι τις κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας και αυτή την εκδήλωση της Δικτύωσης, μετατρέποντάς την σε κραυγή καταδίκης του ναζι-σιωνισμού και σε διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που εξέδωσε η Δικτύωση γι’ αυτή την εκδήλωσή της.
Κείμενο - εισήγηση της Δικτύωσης για την εκδήλωση της Παρασκευής
Ισραήλ κράτος απαρτχάιντ

Ο όρος Απαρτχάιντ καθιερώνεται σταδιακά στον καταγγελτικό λόγο του κινήματος αλληλεγγύης ανά την Ευρώπη και την Αμερική, προκειμένου να περιγραφεί η κρατική πολιτική εθνικής ταπείνωσης, εξόντωσης και εξανδραποδισμού που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. Στη χώρα μας δεν διστ
Keywords
Τυχαία Θέματα