ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η Ιερά Σύνοδος να αποφανθεί έγκυρα και έγκαιρα για την “Κάρτα του πολίτη” αναφέρει εμπεριστατωμένο σχόλιο της Αδελφότητας των θεολόγων “Ζωή” στο ομώνυμο περιοδικό που εκδίδει.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

Αυτό που μάθαμε είναι ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν δέχτηκε καν να.....
θέσει το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον κατάλογο των θεμάτων που θα συζητήσουν η Εκκλησία και η Πολιτεία, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, η “Κάρτα του πολίτη” δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα.

Μάθαμε επίσης
ότι ο κ. Δένδιας πήγε σε συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και καθησύχασε τους αγίους αρχιερείς ότι η “Κάρτα του πολίτη” δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, ούτε το 666 τον δυσώνυμο αριθμό του θηρίου στον κωδικό της. Και από ότι δόθηκε να εννοηθεί οι Αγιοι Συνοδικοί πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις το κ. Δένδια.

Εκτοτε όμως ούτε εγκύκλιος της Συνόδου εξαπελύθη για να ενημερώσει το ποίμνιο της Εκκλησίας, ούτε ένα απλό Ανακοινωθέν της Συνόδου ή έστω άρθρο Συνοδικού αρχιερέα που ήταν παρόν στη συνεδρία που παρέστη και ο κ. Δένδιας, που να ενημερώνει τους πιστούς για την αλήθεια του θέματος.

Γιατί άραγε;

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ Wikeleaks
_________

Δεν πληροφορούνται ο Μακαριότατος και οι Σεβασμιότατοι τις ειδήσεις;

Αγνοούν ότι ζούμε στον αστερισμό των, όπου καθημερινά πολιτικές προσωπικότητες, δημοσιογράφοι και άλλοι ισχυροί άνθρωποι της δημόσιας ζωής βρίσκονται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι εξαιτίας της διαρροής στα ΜΜΕ διαβαθμισμένων ως άκρως απορρήτων πληροφοριών;

Πώς είναι δυνατόν να καμώνονται ότι δεν ακούν, δεν κατανοούν και δεν τους απασχολεί αυτό που απασχολεί τις κυβερνήσεις, τις πολιτικές παρατάξεις και τα σημαντικότερα ΜΜΕ της υφηλίου;

ΑΣΤΕΙΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
__________

Βάσει ποιας λογικής μπορεί να γίνει πιστευτό ότι οι κ. Παπανδρέου, Δένδιας, και Ραγκούσης έχουν αυτή τη μαγική συνταγή που θα καταστήσει άτρωτη την “κάρτα του πολίτη” σε κάθε είδους διαρροή προσωπικών δεδομένων, ενώ οι πιο ανεπτυγμένες τεχνολογικά χώρες σήκωσαν τα χέρια ψηλά και παραδέχονται δημόσια ότι αδυνατούν να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας τους από τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
_________

Για ποιο λόγο θέλει η Πολιτεία να υποβληθεί σε τεράστια έξοδα εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως για να επιβάλει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αν η ηλεκτρονική κάρτα θα έχει μόνον όσα περιέχει το δελτίο ταυτότητας και όχι προσωπικά δεδομένα; Υποτίθεται ότι ο καυγάς γίνεται για να καταργηθεί η γραφειοκρατία! Πώς θα καταργηθεί όμως η γραφειοκρατία αν το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η αντικατάσταση του σημερινού δελτίου ταυτότητας με την ηλεκτρονική κάρτα, η οπία δεν θα δίνει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα;

Δυοίν θάτερον. Είτε θα δίδει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και γι’ αυτό θα είνα
Keywords
Τυχαία Θέματα