ΠΑΣΟΚ: Δυστοκία στην ανεύρεση νέων προσώπων

Δυστοκία στην ανεύρεση νέων πρόσωπων που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια, ώστε να επιτευχθεί και η κατά 60% ανανέωση τους, παρατηρείται στην Ιπποκράτους. Έτσι δεν αποκλείεται να δοθεί σιωπηλή παράταση για την κατάθεση υποψηφιοτήτων.
Από τα ονόματα που έχουν φτάσει στην αρμόδια επιτροπή από όλη την Ελλάδα η εικόνα είναι μάλλον απογοητευτική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα .....
μεγάλα
αστικά κέντρα. Οι νομαρχιακές και όσοι έχουν επιβαρυνθεί με το έργο αναζήτησης …ταλέντων, δεν βρίσκουν πρόθυμους να μπουν, ειδικά αυτή την περίοδο, στον στίβο της πολιτικής, πόσο δε μάλλον να πολιτευθούν με το ΠΑΣΟΚ.

«Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς» τόνιζε παλαιό κοινοβουλευτικό στέλεχος, που συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων «η απαξίωση της πολιτικής για την οποία και εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, θα έχει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

Η επόμενη βουλή θα είναι χειρότερη από την τωρινή» εκτιμούσε «καθώς η ένδεια αναζήτησης νέων προσώπων οδηγεί στην ανακύκλωση των ίδιων και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε λύσεις ανάγκης όταν χρειαστεί να κλείσεις τις λίστες.» 426 υποψήφιοι είναι ο αριθμός των υποψηφίων που πρέπει να συμμετάσχουν εκ του νόμου από τους οποίους οι 142 γυναίκες.

Πάντως παρά την αποχώρηση πολλών παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως -αν και τώρα ανεξάρτητη- Βάσω Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Γείτονας, Βασίλης Γερανίδης, Βαγγέλης Αργύρης, Σπύρος Βούγιας κ.α, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για εικόνα ανανέωσης στο κόμμα, καθώς πλην της δυστοκίας σε ανεύρεση νέων προσώπων, η παλιά φρουρά έχει ακόμη γερές ρίζες στους μηχανισμούς και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για την επανεκλογή τους κάνοντας αποτρεπτική την όποια απόπειρα ενασχόλησης με την πολιτική.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα