«Παράνομο» ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη;

Στο REDALERT μιλά ο αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Αποδέκτης μεγάλου αριθμού καταγγελιών έχει γίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή για το ταξιδιωτικό γραφείο με διακριτικό τίτλο «HOBBY TRAVEL» και «HOBBY ALTERNATIVE TRAVEL» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον....
Συνήγορο του Καταναλωτή, αν και το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του εν λόγω ταξιδιωτικού γραφείου έχει
ανακληθεί από τις 7 Μαρτίου, με απόφαση του ΕΟΤ, εντούτοις, εξακολουθεί να διαφημίζεται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, διατηρεί ενεργό διαδικτυακό τόπο, όπου ανακοινώνει τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα οργανωμένων εκδρομών στο εξωτερικό, ενώ οι υπάλληλοί του απαντούν κανονικά μέχρι και σήμερα σε τηλέφωνα καταναλωτών και δίνουν πληροφορίες για παρεχόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πακέτα.

Για τους λόγους αυτούς έχει επιβληθεί από τον ΕΟΤ και ποινή χρηματικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στο «παράνομο» ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο ωστόσο δείχνει να αγνοεί τις συστάσεις της Πολιτείας και προκλητικά συνεχίζει να διαφημίζει την παροχή υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή, «η παράσταση της λειτουργίας του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου ψευδώς ως νόμιμης, χωρίς στην πραγματικότητα να διαθέτει την προβλεπόμενη γι' αυτόν τον σκοπό άδεια, συνιστά παραπλανητική επιχειρηματική πρακτική και οδηγεί στην εξαπάτηση των καταναλωτών».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στον αθέμιτο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου, και καλεί τους καταναλωτές να μη συναλλάσσονται καθ' οιονδήποτε τρόπο μαζί του, ούτως ώστε να αποφύγουν ανεπιθύμητες οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες της συναλλαγής.

Η άδεια ανακλήθηκε έναν ολόκληρο χρόνο μετά τις καταγγελίες!

«Είχαμε κάνει καταγγελίες στον ΕΟΤ για το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο εδώ και περίπου 9 μήνες , καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια. Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης του γραφείου μόλις έμαθε για τις καταγγελίες φρόντισε να καταθέσει αίτηση προκειμένου να πάρει την άδεια από τον ΕΟΤ. Η άδεια του χορηγήθηκε τελικά στις αρχές Μαρτίου και ανακλήθηκε λίγες ημέρες μετά – στις 7 του Μάρτη» είπε στο REDALERT ο Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Οι ρυθμοί χελώνας των αρμοδίων υπηρεσιών είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν στα «δίχτυα» του γραφείου πολλοί ανυποψίαστοι πελάτες.

«Πρέπει να ξεπερνούν τα 600 άτομα», εκτίμησε ο κ. Χατζημανώλης.

«Κάηκαν» και συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ

Η δράση του ταξιδιωτικού γραφείου, πρόσφατα απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας με την εκδρομή οπαδών του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Τότεναμ.

Είχε τάξει σε εκατοντάδες Παοκτσήδες διαμονή και εισιτήρια, αλλά όταν έφτασαν εκεί δεν υπήρχαν ούτε δωμάτια ξενοδοχείου, ούτε εισιτήρια, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανώλη.

Σε άλλες περιπτώσεις, το γραφείο προσέλκυε πελάτες με δέλεαρ τις χαμηλέ
Keywords
Τυχαία Θέματα