Παραχωρήσαμε και τα δικαιώματα επί της ΑΟΖ μας στην Τουρκία και δεν άνοιξε μύτη!

Ο ΓΑΠ όλα τα σφάζει... ΑΟΖ, Ευρώ ... Σειρά της Πορτογαλίας...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλλία θα ξαναβγούν μετά απο πολλά χρόνια στις αγορές. Ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης δεν είναι αρκετός για να καλύψει το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που θα διογκώνεται στις χώρες αυτές λόγω της....
συνεχώς αυξανόμενης διαφοράς της ανταγωνιστiκότητας
μεταξύ τών PIGS και των κρατών του γαλλογερμανικού άξονα.

Την άποψη αυτή που διετύπωσα πρίν καιρό σε αυτό το ιστολόγιο υποστηρίζει και ο κορυφαίος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε άρθρο του στους Financial Times. Όπως εξηγεί ο Ρουμπινί, η ΕΕ απέτυχε να εφαρμόσει μια κοινή πολιτική στην οικονομία και την ανταγωνιστικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην απόδοση των χωρών-μελών της. «Αν συνεχιστεί αυτό», αναφέρει ο Ρουμπινί, «τα τεράστια χρέη των ασθενότερων μελών της ΕΕ θα οδηγήσουν σε κατάρρευση της ευρωζώνης». Στη συνέχεια λέει και άλλα πράγματα, με τα οποία διαφωνώ και δεν θά χάσω χρόνο να τα αναφέρω. Τα ευρωομόλογα π.χ. δεν είναι λύση. Δίνουν παράταση στη ζωή του πεθαμένου.

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και παράλληλα διόρθωση στα δημοσιονομικά της. Πρέπει όμως και η γερμανία με τη γαλλία να βοηθήσουν επιλέγοντας κοινή οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική για όλη την Ευρωζώνη. Αυτό είναι κατι που έχω πεί πολλές φορές σε αυτό το ιστολόγιο.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζωρτζ Σόρος δήλωσε ότι οι πιθανότητες της ευρωζώνης να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους μειώνονται μέρα με τη μέρα, αφού οι ιθύνοντες προσπαθούν να «κερδίσουν χρόνο», αντί να λύσουν το πρόβλημά τους.

«Έχετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ευρώπη: την υπερχρέωση χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία», ανέφερε ενδεικτικά ο Σόρος σε οικονομικό συνέδριο που έλαβε χώρα στο Όσλο, καταλήγοντας: «Οι αρχές κάνουν αυτό που κάνουν πάντα, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Όμως φοβάμαι πως σε αυτή την περίπτωση κάνουν λάθος».

Η πολιτική της κυβέρνησης κατευθύνεται στα εξής βήματα:

1. Πώληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και παντός είδους πλούτου σε εξευτελιστικές τιμες με την τακτική της ΜΗ ανάπτυξης, αφου η οιαδήποτε ανάπτυξη σε οποιοδήποτε τομέα θα ανέβαζε τις αξίες...

2. Υποθήκευση της χώρας αναδρομικά ακόμη και για τους δανειστές που δεν καλυπτονται απο τους όρους του μνημονίου μέσω ευρωομολόγων κλπ.

3. Υπογραφή με κάθε τρόπο και μέθοδο του μεσοπρόθεσμου π.χ. μέσω συναίνεσης ή συναινετικής κυβέρνησης

4. Εκλογές για να την κοπανήσει... για να αναλάβει δράση ο έτερος υπότροφος της Λέσχης τών Γκαβών Αντώνης ο Μουγκός.

5. Χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή για να φέρουν μέσα όσα λεφτά έχουν έξω οι τράπεζες και οι λοιποί.

Για το τέλος σας φύλαξα το καλύτερο...

Είμαι απο εκείνους που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα διακήρυξης της ΑΟΖ. Η Ελλάδα δημοσίευσε πρόσφατα τον χάρτη με την ΑΟΖ στα Δυτικά και Νότια. Ενδιαφέρον έχ
Keywords
Τυχαία Θέματα