Παπαρήγα: Βιώνουμε καπιταλιστική κρίση

Στέλιος Μπαμιατζής

Πότε το καρότο και πότε το μαστίγιο χρησιμοποιεί ο καπιταλισμός, ώστε να πετύχει την αποδυνάμωση του ταξικού λαϊκού κινήματος και την καλλιέργεια κάλπικων ελπίδων, σημείωσε από το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα.
Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι η κρίση που ζούμε δεν οφείλεται, όπως λέγεται
διαρκώς και....
από πολλούς, σε κακή διαχείριση της αστικής εξουσίας από κλέφτες, κακούς και ανίκανους πολιτικούς ,αλλά είναι κρίση του ίδιου του καπιταλισμού.
Όσο για τη θέση του ΚΚΕ για διαγραφή του χρέους και έξοδο - άμεση αποχώρηση από μια ήδη διαλυόμενη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε, η κ. Παπαρήγα εξήγησε:
"Είναι άλλο να σε διώξουν και άλλο να το φύγεις απ την Ε.Ε. Όπως άλλο είναι το να φύγεις τρέχοντας απ το σπίτι σου που έχει πιάσει φωτιά και άλλο το να φύγεις οργανωμένα παίρνοντας μαζί σου τα υπάρχοντα σου".
Στη συνέχεια κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρήσουν τέτοια στάση στις βουλευτικές εκλογές ώστε να χάσουν όσο μπορούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να πουν "όχι" σε "μεταμφιέσεις", είτε "κεντροσυριζαίους", είτε "κεντροκουβελαίους", όπως τόνισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Για την ΝΔ η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε ότι θέλει αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ θέλει συνεργασία, διότι "έχασε τον μεζέ", ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά αναρωτήθηκε τι και πώς θα διεκδικήσει μια τέτοια κυβέρνηση μέσα στην ΕΕ, όταν θα της πουν ότι αποσύρουν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, για την τρόικα η γγ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, είπε ότι η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας περιλαμβάνει χρέη και δεσμεύσεις για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ενώ κάλεσε κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ υιοθετώντας την πρόταση του για αποδέσμευση από την ΕΕ με διαγραφή του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Εμείς δεν μασάμε".
http://news247.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα