Πάει κι έρχεται με το καροτσάκι στη Βουλή…

Την δόξα των συναδέλφων της από το ΛΑΟΣ, κυρίων Αιβαλιώτη και Βελόπουλου, φαίνεται πως ζήλεψε η βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Δεν εξηγείται αλλιώς η… εναγώνια προσπάθειά της να τους ξεπεράσει και να προσεγγίσει την κορυφή της λίστας των βουλευτών που καταθέτουν τις περισσότερες ερωτήσεις στη Βουλή, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως βουλευτή Επικρατείας που της........
δίνει το δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για κάθε περιοχή της χώρας.

Μη νομίσετε πάντως ότι υπάρχει κάποιος κόπος στο να αναπτύξει προφορικά την κάθε ερώτηση, ( 511 φορές κατατέθηκε μόνο η τελευταία), αφού οι αριθμοί που ακολουθούν αφορούν μόνο στον αριθμό των φωτοτυπιών που κλήθηκε να κουβαλήσει στην αρμόδια υπηρεσία, είτε η ίδια είτε συνεργάτης της. Εικάζουμε, και όχι αδίκως ότι για κάθε μεταφορά χρειάζεται τουλάχιστον γερή χάρτινη σακούλα αν όχι καρότσι αντοχής.

Η όλη διαδικασία λοιπόν για την ίδια την βουλευτή είναι εύκολη, κάνει μπούγιο, δείχνει κοινοβουλευτικό ζήλο και το κυριότερο….ανεβάζει τα ποσοστά στα στατιστικά στοιχεία κοινοβουλευτικής δράσης που δημοσιεύονται κάθε μήνα στο περιοδικό Βουλή & Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε από τον ιστότοπο της Βουλής ( www.hellenicparliament.gr ), η μέχρι στιγμής επίδοση της κας Αυργερινοπούλου από τις εκλογές μέχρι σήμερα, φτάνει τις 3.374 ερωτήσεις. Σε μία πιο… προσεκτική ανάγνωσή τους όμως, αποκαλύπτεται ότι η βουλευτής προτιμά την ποσότητα από την ποικιλία…

Αρκεί να λάβουμε υπόψιν μας ότι για την προστασία των υγρότοπων, ορέων, λιμνών, εθνικών δρυμών λιμνοθαλασσών, ακρωτηρίων, όρμων, χερσονήσων , κοιλάδων, εκβολών, ποταμών, σπηλαίων, παραποτάμων, δασών, νησίδων, ελών και κόλπων στο δίκτυο προστασίας Natura, κατέθεσε την ίδια ερώτηση 206 φορές, με τη μόνη διαφορά ότι σε κάθε ένα από αυτά τα αντίγραφα αναγραφόταν και άλλη περιοχή.

Έτερη ερώτηση για την πολιτική διαχείριση των παράκτιων περιοχών και μέτρα αποφυγής της διάβρωσής τους, έφτασε τις 115.

Εκεί όμως που πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της ήταν για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε κάθε δήμο ‘ή περιοχή της χώρας, αφού ο αριθμός των ερωτήσεων φτάνει μέχρι στιγμής τις 511 και μάλλον έπεται συνέχεια. Βάσει αυτής της πρακτική εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι τα θέματα που έφερε στη Βουλή δεν πρέπει να ξεπέρασαν τα σαράντα.

Φαίνεται μάλιστα ότι δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις περιόδους του Πάσχα, του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων καθώς τον υπόλοιπο καιρό ε …πρέπει να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της.

Οι οποίοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εξαιρουμένων των Υπουργών, ξεπερνούν τους 250.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, έτσι για την ιστορία, ότι παρά τον ζήλο που επιδεικνύει, η κα Αυγερινοπούλου βρίσκεται στην τρίτη θέση της χρυσής εικοσάδας, με πρώτο τον κ. Βελόπουλο και δεύτερο τον κ. Αϊβαλιώτη. Θυμίζουμε επίσης ότι ανάλογη πρακτική με απόλυτη επιτυχία, είχε εφαρμόσει στο παρελθόν ο Μιχάλης
Keywords
Τυχαία Θέματα