Ούτε ένας υπάλληλος από την περιοχή στα διόδια της Τύριας!

Θύελλα αντιδράσεων, γιατί η "Εγνατία Α.Ε." προσέλαβε άτομα από το Μέτσοβο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά κ.λπ., κανέναν, όμως, ντόπιο!
Θύελλα αντιδράσεων, και δικαιολογημένα, έχει ξεσηκώσει η πρόσληψη ατόμων στα διόδια της Τύριας Ιωαννίνων, που κανένα δεν κατάγεται από τη γύρω περιοχή. Παρότι η εταιρία είχε υποσχεθεί να δώσει θέσεις εργασίας σε...........
άνεργους νέους των γύρω χωριών δεν το έκανε. Οι περισσότεροι,
που προσλήφθηκαν, έχουν καταγωγή από την περιοχή του Μετσόβου, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά κ.λπ. Το θέμα προέκυψε από ρεπορτάζ της "Κάτοψης" στα διόδια της Τύριας, όπου συνομιλήσαμε με την υπεύθυνη του σταθμού Σοφία Τζαρούχη (από το Ανήλιο). Στη συνέχεια οι πρώην δήμαρχοι Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης και Δωδώνης Γιάννης Μπούκας, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα κατά του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, έθεσαν το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δωδώνης, όπου διαπιστώθηκε ότι η δημοτική αρχή είχε άγνοια μέχρι τότε. Ύστερα από την καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα, που υποστήριξε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις υποσχόμενες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο σκουπιδιών, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γούσης διαμαρτυρήθηκε, καθυστερημένα βέβαια. Η "Εγνατία Α.Ε." είναι ιδιωτική εταιρία και έχει δικαίωμα να κάνει προσλήψεις σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Ωστόσο δεν είναι ηθικό να αγνοούνται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι παραχώρησαν και χωράφια τους για να περάσει ο οδικός άξονας. Ο πρώην δήμαρχος Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης θεωρεί ότι πρόκειται για σοβαρή αδικία, στην οποία δεν διστάζει να εμπλέξει και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
www.katoci.com
Keywords
Τυχαία Θέματα