Όσο υπάρχουν Άνθρωποι… υπάρχει ελπίδα

Και ξαφνικά τι; Γίναμε όλοι φιλάνθρωποι βλέποντας στις τηλεοράσεις μας ανθρώπους που βρέθηκαν στον πάτο, που δεν έχουν μια κουβέρτα να προφυλαχτούν από το κρύο και με τις κρύες σούπες των συσσιτίων προσπαθούν να ξεγελάσουν την πείνα τους;
Ακόμη και τώρα δεν κουνάμε το κεφάλι μας και λέμε «βρε που καταντήσαμε» από την .......
ασφάλεια του σπιτιού μας και τη γωνιά του καναπέ μας; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που μέχρι χθες αποστρέφαμε το βλέμμα μας σε αυτούς που κυλιόντουσαν στα πόδια μας ικετεύοντας για λίγα ευρώ ή για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα τι; Είναι η νέα
μόδα να βοηθάμε λίγο ή να συζητάμε για την κατάσταση που σπρώχνει τους ανθρώπους στο περιθώριο. Σηκωθείτε και δράστε αύριο έρχεται και η σειρά μας και αν όχι η δικιά μας σίγουρα αυτή των παιδιών μας.
Πριν δύο χρόνια περίπου ο Αλέξανδρος Οικονόμου ο επιστημονικά υπεύθυνος της Έδρας μίλαγε για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Πολλοί ήταν αυτοί που τον αποθάρρυναν στην προσπάθεια του αυτή. Όμως εκείνος πείσμωσε και με τη βοήθεια των συνεργατών του, της Έδρας, τα «θεμελίωσε» στην πιο νευραλγική περιοχή του λεκανοπεδίου στη δυτική αττική. Τόσο ο ίδιος όσο και η κα. Μαίρη Κερασόγλου έχουν αποδείξει πως η κοινωνική προσφορά δεν παραμένει στη σφαίρα της φιλοσοφίας και του λόγου αλλά πρέπει να αποδίδεται με έργα.
Χθες γιόρτασαν μαζί με συνεργάτες φίλους και υποστηρικτές τα 10 χρόνια της Έδρας, τα 10 χρόνια έργων στην κοινωνική προσφορά, τα 10 χρόνια στην πίστη για έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Τα φετινά γενέθλια της Έδρας αυτή τη χρονική στιγμή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ εξαιτίας των συγκυριών.
Το έργο της

Για όσους δεν το ξέρετε η «ΕΔΡΑ» είναι Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001.
Ο βασικός της στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, έξι Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Βύρωνα, Δάφνη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωφελές Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι "(Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα, Τρίκαλα). Παράλληλα, εκδίδει την FreePress Εφημερίδα "ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ'" υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά.

Μοναδική στην Ελλάδα

Η ΕΔΡΑ αποτελεί μία μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα οργάνωση όσον αφορά στην πολυμορφία των δραστηριοτήτων, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, φιλοξενίας σε οικοτροφεία, νομικών συμβουλών, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρ
Keywords
Τυχαία Θέματα