Οι ξένοι ανταποκριτές για τα γεγονότα της Τετάρτης στο Σύνταγμα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Δ. Γαλάνη και της Ε. Ισμαηλίδου, σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, με τις κρίσεις και παρατηρήσεις ξένων δημοσιογράφων για τις ταραχές της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος.
Ο κ. Πέντρο Χεϊμπάιρου, εικονολήπτης της κρατικής τηλεόρασης της Πορτογαλίας αναφέρει ότι....
εντυπωσιάστηκε από το ότι «η Αστυνομία παρακολουθούσε τους νεαρούς να καταστρέφουν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους και δεν έκανε τίποτα για να τους συλλάβει, το μόνο που έκανε ήταν να ρίχνει δακρυγόνα»!

Ο Γκούντερ Μιούλερ του αυστριακού περιoδικού “Profil”,
σημειώνει: «Είχα την ευκαιρία να βρεθώ εντός και εκτός της ελληνικής Βουλής μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, και έμεινα έκπληκτος από τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους. Έξω, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονταν ειρηνικά και δέχονταν τον αναίτιο βομβαρδισμό χημικών. Μέσα, οι βουλευτές συζητούσαν σε ένα εντελώς χαλαρό, σχεδόν εύθυμο ύφος μεταξύ τους, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου».

Ο κ. Όλαφ Κρίστενσεν, του κρατικού δανέζικου καναλιού TV2 καταλήγει: «Αν συνέβαιναν παρόμοια επεισόδια στη Δανία, θα είχαμε λιγότερα δακρυγόνα και περισσότερες συλλήψεις».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι κουκουλοφόροι τα σπάσανε για να δικαιολογηθεί η ρίψη των δακρυγόνων και να διαλυθεί η συγκέντρωση των «αγανακτισμένων».

Προτιμούν να καταστρέψουν το Σύνταγμα, την Αθήνα και όλη τη Χώρα, αντί να σταματήσουν τα ψέματα και να συνεννοηθούν με το λαό.
Έννοια τους, και η ώρα που θα λογοδοτήσουν δεν είναι μακρυά.

http://neaapeleftherosi.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα