Οι κρυφοί... σπόνσορες του Έλληνα Φύρερ

Κύκλοι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα επιμένουν ότι υπάρχουν δυνάμεις στο δημοκρατικό κοινοβουλευτικό χώρο, αλλά και στο χώρο των επιχειρηματιών... , που θέλουν και επιδιώκουν να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Την ενισχύουν μάλιστα με διάφορους υπόγειους τρόπους για να.. αλώσει το Κοινοβούλιο. Κι αυτό γιατί:
• Έτσι θα....
αποδυναμωθεί η ΝΔ, θα μειωθεί η διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ
και θα έρθει πιο κοντά η λύση της νέας συγκυβέρνησης.
• Η προοπτική της συγκυβέρνησης θα αποκτήσει ένα ισχυρό επιχείρημα –το μέτωπο εναντίον του κινδύνου για τον κοινοβουλευτισμό που εκπροσωπούν οι Έλληνες θαυμαστές του Χίτλερ.
• Όλη η πολιτική ζωή θα πιεστεί προς τα δεξιά, προς τη λογική του νόμου και της τάξεως.
Δύο δημοσκόποι με τους οποίους μίλησε το Kentrinews διατείνονται ωστόσο ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Κι αυτό γιατί:
Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις σ’ αυτές τις εκλογές γίνονται έτσι κι αλλιώς σε ένα κοινωνικό τοπίο που θυμίζει ναρκοπέδιο και είναι πολύ αμφίβολο αν οι πολίτες λένε την αλήθεια στους δημοσκόπους, ή αν αυτό που λένε τη μια μέρα θα ισχύσει την άλλη.
Δεύτερον, οι επιθέσεις που δέχεται η Χρυσή Αυγά από τα κόμματα του δικομματισμού την ενισχύουν μεν δημοσκοπικά, αφού το πολιτικό σύστημα είναι τόσο αναξιόπιστο, ώστε αν επικρίνει κάποιον αυτό να λειτουργεί σαν διαφήμιση, η δημοσκοπική ενίσχυση όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, καθώς εκεί όλα όσα αφορούν στο ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης θα μετρήσουν.
Τρίτον, οι περισσότερες προβλέψεις για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, άρα δεν θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη αν επιβεβαιωθούν προς τα κάτω.
Και τέταρτον γιατί από επικοινωνιακή άποψη είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εξτρεμιστές που συμμετέχουν στη Χρυσή Αυγή δεν θα αποφύγουν τις βιαιότητες, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηρή εντολή να δείχνουν ειρηνικό πρόσωπο. Αυτό που έγινε με τον Ευθυμίου είναι χαρακτηριστικό και εφόσον υπάρξουν κι άλλα τέτοια κρούσματα είναι δυνατό να υπονομεύσουν τη στρατηγική Μιχαλολιάκου για «ειρηνικό πέρασμα» στη Βουλή.

http://www.kentrinews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα