Οι καλοί, οι κακοί…και οι αδιάφοροι του GP της Τουρκίας

Το gp της Τουρκίας είναι παρελθόν, με τον Sebastian Vettel να κάνει hat- trick στις νίκες, την Red Bull να σημειώνει το πρώτο 1-2 της χρονιάς, και τον Fernando Alonso να δίνει το πρώτο βάθρο της χρονιάς για την Ferrari. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι όχι στο Τουρκικό gp.

Οι καλοί…

Red Bull-
Sebastian Vettel- Mark Webber.....


Τα πράγματα είναι απλά..4 gp, 4 pole και 3 νίκες για την Red Bull και τον Sebastian Vettel. Και το σημαντικότερο; Καμία μηχανική βλάβη για την RB7, πράγμα που, σε συνδυασμό με την ταχύτητα στις κατατακτήριες αλλά και τον Sebastian Vettel που την εκμεταλλεύεται στο έπακρο, φέρνει την Αυστριακή ομάδα σε τόσο πλεονεκτική θέση. Από την άλλη, ο Mark Webber έχει αφήσει πίσω του τα δύο πρώτα μέτρια gp, και αν και φαίνεται πως φέτος έχει αποδεχθεί τον ρόλο του νούμερο 2 στην ομάδα, αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες του μονοθεσίου.

Fernando Alonso

Ο Ισπανός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, εκμεταλλεύτηκε κάθε δυνατότητα της Ferrari, τα έβαλε με τις Red Bull, και τελικά ανταμείφτηκε με το πρώτο βάθρο της χρονιάς, τόσο για τον ίδιο, αλλά όσο και για την Ferrari. Ύστερα από το gp της Μαλαισίας που η Ferrari είχαι δήξει πως μπορούσε να ήτανε στο βάθρο, επέστρεψε σε πιο ανταγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ μάλλον έκοψε και την φόρα σε Renault και Mercedes που ονειρεύονται(-αν) την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα τον κατασκευαστών.

Kamui Kobayashi

Όσο ο Ιάπωνας βαθμολογείτε, δεν θα βγαίνει από την συγκεκριμένη στήλη. Αυτή την φορά μάλιστα ο Kobayashi εκίνησε από την τελευταία θέση, πράγμα που όπως αποδείχτηκε δεν πτόησε τον Ιάπωνα καμικάζι. Ο Ιάπωνας φέτος θα έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς και στα τέσσερα πρώτα gp εάν δεν υπήρχε η ακύρωση της Sauber στον αγώνα της Αυστραλίας. Τέτοια συνέπεια από Ιάπωνα οδηγό δεν έχουμε δει στην Formula 1..

Nico Rosberg

Ανεβασμένη η Mercedes, ανεβασμένος και αυτός. Οι επιδόσεις του σε σχέση με αυτές του Schumacher είναι αντιστρόφως ανάλογες, και για ένα ακόμα gp κατάφερε να βαθμολογηθεί, τουλάχιστον όσο του επιτρέπει η δυναμική της Mercedes. Πάντως ακόμα δεν έχει καταφέρει και αυτός να κάνει κάποια υπέρβαση..

Οι κακοί

Mclaren

Σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στα πρώτα gp, και ύστερα από την νίκη στην Κίνα, περιμέναμε να δούμε μια ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική Mclaren. Παρόλα αυτά, από τα δοκιμαστικά κιόλας φάνηκε πως η Mclaren δεν βρισκότανε σε φόρμα στην Τουρκία, με τον Rosberg να εκκινεί πιο μπροστά, και την Ferrari του Fernando Alonso να μπαίνει ανάμεσα τους. Στον αγώνα δεν κατάφεραν κάτι σημαντικό, με τον Hamilton να κάνει απλά damage control, και τον Button να μην μπορεί να αντισταθεί ούτε στην επίθεση του Nico Rosberg.

Michael Schumacher

Όπως έγραψα πιο πάνω για τον Nico Rosberg, οι επιδόσεις του Schumi είναι αντιστρόφως ανάλογες από αυτές του Rosberg. Η λέξη διασυρμός που ακούστηκε στην μετάδοση ίσ
Keywords
Τυχαία Θέματα