Οι εθνικώς υπόλογοι του χάους!

του Βασίλη Κόκκινου

Κατά το άρθρο 1 παρ. 2 του Συντάγματος, θεμέλιο του πολιτεύματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι η λαϊκή κυριαρχία. Αυτό σημαίνει, πως κάθε κυβέρνηση της χώρας οφείλει να τηρεί το προεκλογικό της πρόγραμμα, βάσει του οποίου εξελέγη ώστε να έχει την ενεργητική νομιμοποίηση εκ της λαϊκής κυριαρχίας. Διαφορετικά δεν πληροί τον όρο αυτής και δεν......
στηρίζεται στο λαό, είναι δε πραξικοπηματική.
Η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη κατόπιν της διαβεβαιώσεως του κ. πρωθυπουργού
προς τον ελληνικό λαό, ότι υπάρχουν χρήματα, ότι η Ελλάς θα αντιμετωπίσει μόνη την οικονομική κρίση και ότι η κυβέρνησή του θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον ίσες προς τον πληθωρισμό. Αντί τούτων όμως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ διεκήρυττε ότι οι χώρες που προσέφυγαν στο Δ.Ν.Τ. καταστράφηκαν, συζητούσε κρυφίως με τον Στρος Καν, όπως ο ίδιος διεθνώς απεκάλυψε, περί του τρόπου χρηματοδοτήσεως της Ελλάδος από το Δ.Ν.Τ.
Παραλλήλως ευθύς μετά την εκλογή του κατηγορούσε σε διάφορα φόρα, τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο και την οικονομία του ως ευρισκομένη στην εντατική. Επέτρεπε δε στον υπουργό των Οικονομικών να συμπληρώνει πως η οικονομία της χώρας έχει την πορεία του Τιτανικού και οδηγείται εις το τέλος του. Έτσι, εδημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθούν αλματωδώς τα spreads από 250 σε 3.500, αντί να σπεύσει όταν αυτά ήσαν ελάχιστα, να δανεισθεί για τη χώρα τουλάχιστον 30 δις ευρώ και έτσι να αποφύγει την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.
Ερωτώμενος κάποτε από δημοσιογράφους, γιατί δεν έπραξε τούτο, απήντησε με το παροιμιώδες, ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει τις αγορές! Αν είναι ποτέ δυνατόν ο αρχηγός μιας χώρας, αντί να δανείζεται με χαμηλότοκα δάνεια, να επιδιώκει την αύξηση των τόκων ώστε να μην ζημιωθούν οι δανειστές!
Περαιτέρω αντί των αυξήσεων μισθών και συντάξεων, που είχε υποσχεθεί, προέβη σε ανηλεείς περικοπές τούτων και σε δραματική αύξηση της φορολογίας, αλλά και σε σχέδιο απολύσεως εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων, σύμφωνα με την επιθυμία των δανειστών. Επομένως η σημερινή κυβέρνηση, ως αθετήσασα τις υποσχέσεις της και το πρόγραμμά της, δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του λαού, στερείται του θεμελίου της λαϊκής κυριαρχίας και δεν νομιμοποιείται σε θέσπιση των μέτρων, τα οποία επιβάλλει πραξικοπηματικώς παρανόμως και αντισυνταγματικώς.
Διότι ενώ κατά το Σύνταγμα, οι Έλληνες πρέπει...
να φορολογούνται αναλόγως των δυνάμεών τους, η κυβέρνηση φορολογεί τους πολίτες βάσει ληστρικών κριτηρίων, επιβάλλουσα σε φτωχούς ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν έκτακτο φόρο ακινήτων, έστω κι αν δεν έχουν απ΄ αυτά κανένα εισόδημα, με την απειλή ότι θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση της οικίας τους, αν δεν πληρωθεί ο παρανόμως ενσωματωμένος στο λογαριασμό της ΔΕΗ πρόσθετος φόρος ακινήτου.
Αποτέλεσμα της τακτικής της αυτής είναι να έχει διακοπεί το ρεύμα σε πολλές δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αμέτρητοι δε πελάτες της ΔΕΗ, ακόμη και ηλικιωμένοι, να ίστανται όρθιοι επί ώρες στα καταστήματά της, γι
Keywords
Τυχαία Θέματα