Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για την Παιδεία

Με τροποποιήσεις κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τη σύνθεση των Συγκλήτων και των Συμβουλίων αλλά και στο ζήτημα της κατάργησης τμημάτων.

Μετά το 2014 αλλάζει το σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης προβλέπεται κοινό πρόγραμμα σπουδών στα τμήματα της...
ίδιας σχολής για το πρώτο έτος και δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ τμημάτων.

Η Υπουργός Παιδείας Άννα
Διαμαντοπούλου δήλωσε πως δεν προβλέπονται δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να χορηγούν πτυχία μετά την ολοκλήρωση 3ετούς κύκλου σπουδών.

Δίνεται διορία στα Πανεπιστήμια έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 ώστε να ορίσουν το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβουν χρηματοδότηση.
Τα εξωτερικά μέλη των Συμβουλίων θα ορίζονται με αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών ενώ πλειοψηφία 2/3 θα πρέπει να υπάρχει και για την επιλογή του πρύτανη και των κοσμητόρων.

Οι πρώτες αλλαγές θα αρχίσουν με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ η πλήρης εφαρμογή του νέου νόμου θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2012.


http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα