ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Γράφει: ''O παρατηρητής της Δημόσιας Διοίκησης''

Γιατί κ. Ραγκούση ;

Ο κ. Ραγκούσης με καθυστέρηση ενός μηνός εξέδωσε τελικά την πράξη τοποθέτησης των.......
επιλεγέντων Γενικών Διευθυντών της Γ.Γ.Δ.Δ. και Η.Δ. του Υπουργείου του, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο τις αναφορές των υποψηφίων για...
τις θέσεις αυτές όσο και δημοσιεύματα στον τύπο για την ακυρότητα των επιλογών αυτών δεχόμενος, προφανώς, παραπληροφόρηση
από τους συνεργάτες του.

Είναι αλήθεια κ. Ραγκούση ότι εισηγητής στις εν λόγω επιλογές ήταν συνταξιούχος δικαστής των πολιτικών δικαστηρίων κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων;
Αντί ο κ. Ραγκούσης να αναπέμψει την υπόθεση στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για πρόδηλη παρανομία περιφρονώντας τους νόμους που ο ίδιος εισηγήθηκε για ψήφιση προχώρησε στην τοποθέτηση των επιλεγέντων.


Όμως το θέμα αυτό δεν τελειώνει εδώ.
Το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπως πληροφορηθήκαμε, κατά την ίδια επιλογή, για πρώτη και μοναδική φορά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφαίρεσε μόρια, για δήθεν συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες, από υποψηφίους οι οποίοι προηγούντο κατά πολύ της " εκλεκτής ", η οποία αν και 8η στη σειρά κατάταξης, με τον τρόπο αυτό τελικά επιλέγηκε.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ερωτήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του για την ερμηνεία του όρου " συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ", αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί, εκ του πονηρού ως φαίνεται, καμία απάντηση. Για όσους διαμαρτύρονται η απάντηση είναι " πηγαίνετε στα δικαστήρια ".Ωστόσο όμως η υπηρεσία του κ. Ραγκούση, αν και παρήλθαν οκτώ ( 8 ) και πλέον μήνες από την επιλογή των διευθυντών του ίδιου φορέααρνείται πεισματικά να χορηγήσει τα σχετικά πρακτικά του υπηρεσιακού συμβουλίου που είναι απαραίτητα για να υποβληθεί αίτηση ακύρωσης στα διοικητικά δικαστήρια.


Το πιο εξωφρενικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει σταλεί ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν η υπηρεσία μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση αντιγράφου των σχετικών πρακτικών.
Αγνοούν ή περιφρονούν το ν. 1599/1999 για την πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα καθώς και εκατοντάδες δικές τους απαντήσεις αλλά και γνωμοδοτήσεις για το θέμα αυτό.

Εξ άλλου και ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης επιδεικνύοντας πρωτοφανή περιφρόνηση στη Βουλή δεν απάντησε σε σχετική επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή και αίτηση κατάθεσης των σχετικών πρακτικών.

Αυτή είναι η διαύγεια κ. Ραγκούση; Αυτά είναι τα νέα ήθη που διαλαλούσατε;
Επιτέλους θα απαντήσετε σε κάτι από όσα σας καταλογίζουν;
Γιατί κρύβεσθε; Τι φοβάστε;
Ή μήπως απαξιείτε να στρέψετε το βλέμμα σας στο " ταπεινό " ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας σας;

http://zouzouniblog.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα