Ο Τσίπρας στο Βερολίνο

Ποιοί τον υποδέχθηκαν, τι είπε και σε τί χρησιμοποιήθηκε. Η επαλήθευση του νόμου των συγκοινωνούντων δοχείων και η τελική ερώτηση: cui bono? σε ποιόν οφελούν όλα αυτά;

Μεγεθύνατε

Να ομολογήσω, ότι στην καταχνιά και τον...
μπουχό που επικρατούσε στη Βουλή κατα την διάρκεια της συζήτησης για το Μνημόνιο ΙΙ. και τον Εφαρμοστικό Νόμο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια
αναλαμπή, κάτι σαν ελπίδα, κάτι που σου έλεγε όχι, δεν τελείωσαν όλα στον τόπο μας, έχει και κεφάλια που σκέφτονται. Και το λένε. Δυστυχώς, ήταν μόνο ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Το οδυνηρό ξύπνημα έγινε με την εμφάνιση του Τσίπρα στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα. Ο Τσίπρας εμφανίσθηκε σαν ένα μικροσκοπικό πιονάκι, που αγεται και φέρεται απο το γερμανικό Αριστερο Κόμμα, DIE LINKE, και τον πανούργο εβραίο αρχηγό του Gregor Gysi (φωτογραφία κάτω αριστερά). Σαν ένας ανόητος τριτοκοσμικός, που πιστεύει ότι με τα τετριμμένα που είπε κατα τίς εμφανίσεις του εδώ και με την βοήθεια του Αριστερού Κόμματος και του Gysi θα συγκινήσει τους Γερμανούς ή δεν ξαίρω ποιόν αλλον τυχόν σκέφθηκε. Λάθος μεγα κύριε Τσίπρα, χρυπήσατε την λάθος πόρτα. Το αδελφό σας Αριστερό Κόμμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου αριστερό. Είναι το κόμμα που εδώ και δεκα χρόνια έχει σχηματίσει με τους Σοσιάλδημοκράτες (SPD) στην Γερουσία του Βερολίνου μια κυβέρνηση συνασπισμού, που το μόνο που κάνει, είναι να διευκολύνει εβραίους "επενδυτές", αυτούς που λέμε "Ακρίδες", να αγοράσουν όσο όσο το Βερολίνο: Χιλιάδες πολυκατοικίες για ένα κομματι ψωμί, τον επίγειο σιδηρόδρομο (S-Bahn), το νερό (Berliner Wasserwerke), και, καί. Με αποτέλεσμα τα ενοίκια να πάνε στο ύψος, το ίδιο και οι τιμές για τις δημόσιες υπηρεσίες. Το κόμμα αυτό έχει οδηγήσει τον Βερολινέζο σε εξαθλίωση, μην βλέπετε τις φανταχτερες φιέστες και παράτες που γίνονται χάριν του τουρισμού, χιλιάδες παιδιά δεν έχουν να φάνε και πάνε στα συσίτια, αυτά σας τα λέω εγώ, που ζω εδώ και πενήντα χρόνια στην πόλη.

Και κάτι άλλο. Το Αριστερό Κόμμα δεν έχει μόνο τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ. Γιατί είναι το ίδιο, που με τα παρακλαδια που έχει στα ΜΜΕ και σε ισχυρές δηθεν αριστερές οργανώσεις, καλεί αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ και την ίδια την κυρία Παπαρήγα για διαλέξεις σε κάτι συνέδρια που διοργανώνει. Και αυτό, που με κάτι παρακλαδια του έχει εισχωρήσει ακόμη και στους αναρχικούς των Εξαρχείων, τους οποίους ελέγχει. Ρωτείστε την ανταποκρίτρια της δήθεν αριστερής εφημερίδας "Junge Welt", την κυρία Heike Schrader, στην Αθήνα, να σας πεί λεπτομέρειες. Βλέπουμε έτσι, ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και δεν ξαίρω ποιές αλλες "αριστερές" ομάδες και οργανώσεις στην Ελλάδα λειτουργούν σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία, με ρυθμιστή το Αριστερό Κόμμα του Βερολίνου.

Αυτά για σήμερα. Διαβάστε στη συνέχεια πρώτα για τα έργα και τις ήμέρες του κυρίου Τσίπρα στο Βερολίνο και μετα το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν το ΣΥΡΙΖΑ και το Αριστερό Κόμμα. Η μετάφραση είναι από μένα.

Εμμανουήλ Σαρίδης

1. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρε
Keywords
Τυχαία Θέματα