Ο τρόμος των τουριστών και το πλήγμα για Ελλάδα

Με τη χώρα να οδηγείται για δεύτερη φορά στις κάλπες και τα σενάρια εξόδου από το ευρώ να δίνουν και να παίρνουν, ο φόβος των τουριστών να επισκεφτούν τη χώρα έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα χτύπημα σε ένα από τα "δυνατά" μας χαρτιά, τον τουρισμό.
Οι ακυρώσεις των....
διακοπών στη χώρα υπό τον φόβο της αστάθειας και των επεισοδίων, όπως επισημαίνει δημοσίευμα των Sunday Times, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και να στερήσει σημαντικά έσοδα από την οικονομία της χώρας που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Υπάλληλοι
της τουριστικής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός της μείωσης 15% στις τιμές, οι κρατήσεις τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά ένα τρίτο συγκριτικά με το 2011 εξαιτίας του φόβου των απεργιών και της κοινωνικής αναταραχής.
"Χάνουμε 20.000 με 30.000 κρατήσεις την ημέρα εξαιτίας της αβεβαιότητας και του φόβου της αστάθειας", σημείωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Αυτά σε μια στιγμή που, όπως σημειώνεται, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα μπορούσαν να φέρουν τη χώρα ακόμα πιο κοντά στο "δραχμαγεδδών", μία χαοτική έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.
Η προσωρινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει, τονίζεται, μια προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών, με την υπουργό Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη να υπόσχεται υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες σε ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές.
"Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα εκατομμύρια ανθρώπων που θα επιλέξουν να έρθουν και να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Ελλάδα θα αποκτήσουν εμπειρίες πέρα από τις συνηθισμένες", τονίζει η Τατιάνα Καραπαναγιώτη.
Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Τουρισμού υποσχέθηκε από την πλευρά της αξέχαστες διακοπές με "όμορφες θάλασσες, ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα και μια συνεχή γιορτή των αισθήσεων".
"Τίποτα από αυτά δεν επηρεάζεται από την τρέχουσα οικονομική κρίση και θα αντιμετωπιστείτε όπως οι επισκέπτες αντιμετωπίζονταν πάντα από την αρχαιότητα, ως μέλη της οικογένειας", υπογραμμίζει.
Μία "αργή" σεζόν είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα τη στιγμή που μάχεται τη χρεοκοπία, σημειώνοντας πως κάθε πτώση 10% στις κρατήσεις αφαιρεί 1,5% του εθνικού ΑΕΠ και καταστρέφει 100.000 εποχικές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ.

http://news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada