Ο Παπακωνσταντίνου άλλαξε τα στοιχεία του ελλείμματος, υποστηρίζει ο πρώην πρόδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Ρεβανσισμό απέναντι στη ΝΔ λόγω απογραφής καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Μ. Κοντοπυράκης που μέσω του Real Fm 97.8 επιμένει για το «μαγείρεμα» των στοιχείων του 2009.

Μετά τη συνέντευξη «βόμβα» στη Realnews όπου κατήγγειλε ωμή παρέμβαση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο έλλειμμα του 2009 προκειμένου να εμφανιστεί υψηλότερο, ο Μ. Κοντοπυράκης μιλώντας στον....
Νίκο Χατζηνικολάου επέμεινε στην καταγγελία του λέγοντας μάλιστα πως για την αλλαγή των
στοιχείων έγιναν συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών στις οποίες ποτέ δεν εκλήθη.

Ο κ. Κοντοπυράκης επανέλαβε ότι καμία στατιστική υπηρεσία στον κόσμο δεν ασχολείται με τις οικονομικές προβλέψεις που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενώ τόνισε πως ακόμη και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων έλαβε εντολή από τη Eurostat να καταγραφούν στο έτος που έγινε η αναγνώριση.

«Τα όσα είπα είναι μία καταγραφή των γεγονότων εκείνης της εποχής τα ίδια είχα πει σε συνέντευξή της στις 26 Οκτωβρίου» είπε ο κ. Κοντοπυράκης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είπε πως θα δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα αφού πρώτα θα τα αλλάξει παρά το γεγονός ότι η Eurostat δεν θέλει να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία πριν γίνει κεντρικά η ανακοίνωση από τις δικές της υπηρεσίες.

«Είναι ίσως ρεβανσισμός για την απογραφή της ΝΔ το 2004, για να παρουσιάσουν κάτι εναντίον της ΝΔ και πως εκείνοι λένε την αλήθεια» είπε ο κ. Κοντοπυράκης αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα εάν εκτός από κομματικοί λόγοι υπήρχε και σχέδιο για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ μέσα και από την αλλαγή των στοιχείων του ελλείμματος.

http://dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα