Ο πανικός του Πανίκα…

του Βαγγέλη Στολάκη

Και τώρα δηλαδή τι; Πως θα καλύψουν τηλεοπτικό χρόνο οι πρωινές ενημερωτικές και όχι μόνο, εκπομπές. Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις τηλεπαραθυρά στις μέρες μας.
Είμαι σίγουρος ωστόσο, πως ο (ακόμα) Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκει πάντα τρόπο να τρυπώνει στα....
«κουφώματα» της τηλεοπτικής μου οθόνης. Είτε ως έκπτωτος Περιφερειάρχης, είτε ως Περιφερειάρχης σε αργία, είτε ως αδελφός του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (ο λόγος για το Διονύση), είτε ως πρόεδρος κόμματος, εμπνευστής κίνησης, θυρωρός της Κεντροδεξιάς Παράταξης… Κάτι
θα βρει! Το θεωρώ δεδομένο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο σύνολο των εκατοντάδων συνεντεύξεων που παραχώρησε την πρώτη ημέρα μετά τη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων, είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Αλλά δες πως τα φέρνει η ζωή. Την ημέρα της απόφασης του Εφετείου, απεργούσαν οι δημοσιογράφοι. Θεωρώ πως «τιμής ένεκεν» οι ενώσεις συντακτών θα έπρεπε να αποφασίσουν ολιγόωρη παύση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Τους λόγους υποθέτω μπορείτε να τους φανταστείτε. Και αν όχι. Αρκεί να ξυπνήσετε το πρωί και να κάνετε ζάπινγκ. Η απάντηση επί της μικρής οθόνης.

Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξακολουθεί να διατηρεί το αξίωμά του άρα και τον τίτλο του.

Το Εφετείο λοιπόν έκρινε πως ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να καταδικαστεί και να τεθεί άμεσα σε αργία. Το πότε και πως θα γίνει αυτό, θα το αποφασίσει ο «διορισμένος», κατά τα λεγόμενα Παναγιώτη Περιφερειάρχης ή πιο σωστά Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος. Μόλις καθαρογραφεί λοιπόν η απόφαση θα αποσταλεί στον κ. Σώκο ο οποίος στη συνέχεια θα θέσει σε αργία τον κ. Ψωμιάδη και θα ενημερώσει και επίσημα, και να μην ήθελε κάτι θα πήρε το αυτί του, τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα περιμένουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί την απόφαση άδικη. «Δεν γίνεται να χάνω το αξίωμά μου για χίλια ευρώ» ισχυρίζεται. Έλα όμως που τα χίλια ευρώ είναι 84 χιλιάδες ευρώ. Όσο και το ποσό που αφαίρεσε από το πρόστιμο του μακαρίτη του πρατηριούχου, εξαιτίας του οποίου περνά τώρα γενεές δεκατέσσερις. Ο κ. Ψωμιάδης θέλει, όπως πάλι ο ίδιος ισχυρίζεται, να τιμωρηθεί για να ξεκινήσει η κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Όχι! Η περίπτωση του δεν αποτελεί παρά μια σταγόνα στον ωκεανό της διαφθοράς του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Άλλα για όλα υπάρχει πάντα η αρχή. Εσείς να κριθείτε γι’ αυτή σας την ενέργεια και οι «άλλοι που τα έφαγαν μαζί» να κριθούν με αυτούς που τους έκαναν το τραπέζι!

Το ζήτημα είναι όχι μόνο να πράττουμε το πνεύμα ή το γράμμα του νόμου κύριε Περιφερειάρχα. Πρέπει να τα συνδυάζουμε. Γι’ αυτό βρίσκεστε εσείς εκεί και εγώ εδώ. Γιατί όταν εγώ δεν αποδώσω φόρο στην εφορία θα βρίσκομαι στη στενή, αυτόφωρο δεν θέλει ο κ. Παπακωνσταντίν
Keywords
Τυχαία Θέματα