Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Πολύ ωραία χειρονομία αγάπης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους σκληρότατα δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στο λεγόμενο Κέρας της Ανατολικής Αφρικής.

Είναι πέραν κάθε περιγραφής το μέγεθος της δυστυχίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής και....
είναι απολύτως προς τιμή του Παναγιότατου επειδή αναλαμβάνει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, οι οποίες δείχνουν στην πράξη ότι το παράδειγμα του Καλού Σαμαρείτη είναι πρότυπο για τους ποιμένες του Χριστού.

Ούτε αν είναι μουσουλμάνοι, ούτε αν είναι χριστιανοί, ούτε αν είναι
ανιμιστές έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι η απίστευτη δυστυχία των συνανθρώπων μας και μάλιστα των μικρών παιδιών τα οποία θα πληγούν ανελέητα από τη λιμοκτονία και τις επιδημίες που ήδη τους εξαχρειώνουν και που θα αυξηθούν στο μέλλον με πολλαπλάσια ισχύ.

Να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες βοηθούν και όλους όσους σημερα στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουν πληγεί από την ανεργία, τη φτώχεια και τη δυστυχία. Ονειρα εκατομμυρίων Ελλήνων είναι ήδη σωριασμένα σε ερείπια εξαιτίας της κρίσης που ενέσκηψε.

Χωρίς κανένας να θέλει να υποτιμήσει το μέγεθος της σημερινής τραγωδίας που ζουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας καλόν είναι να θυμόμαστε σε πόσο εξαιρετικά δυσχερέστερη θέση βρίσκονται άλλοι συνάνθρωποί μας και πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα για όλους μας.

Είναι φοβερό να ζει κανείς το γκρέμισμα των ονείρων του, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να βλέπει τα παιδιά του να πεθαίνουν κυριολεκτικά από τη σιτοδεία και να αποδεκατίζονται από τις επιδημίες.

Οι σκηνές της απόλυτης φρίκης που μας έρχονται από το Κέρας της Αφρικής μας πείθουν ότι η πρωτοβουλία του Παναγιότατου είναι η ενδεδειγμένη και για να βοηθήσει υλικά τους πάσχοντες αδελφούς μας, αλλά και μας να τοποθετηθούμε σωστά από πνευματικής σκοπιάς.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα