"Ο καημενούλης ο Εφραίμ"

Το να επισημάνουμε ότι ο Εφραίμ είναι αυτός που είναι, κι ότι είναι γελοίο να λέμε ο "καημενούλης ο γέροντας" δεν σημαίνει αυτόματα κι ότι περνάμε στην άλλη όχθη και πάμε με το μέρος της Νέας Τάξης που ακριβώς ζητά ερείσματα για να πλήξει τις εθνικές παραδόσεις των λαών. Απέφυγα να...
επανέλθω και θα απέφευγα ειλικρινά αν ήταν να παρεξηγηθώ ότι αβαντάρω τις νεοταξικές φόρμουλες που κι εγώ συμφωνώ ότι κάθε άλλο ενδιαφέρονται για
απονομή δικαιοσύνης ή για να προστατεύσουν, δήθεν, την "ελληνικότητα" του Αγίου Όρους που "προσπαθεί να βάλει στο χέρι ο Πούτιν".

Γιατί όπως αστείο είναι να λέμε "ο καημένος ο Γέροντας", όπως κάνει το Ρεσάλτο(και δεκάδες ιστολόγια) προφανώς γιατί έτσι να νομίζει ότι θα γίνει περισσότερο αγαπητό στο εκκλησιαστικό του κοινό, άλλο τόσο αστείο είναι να νομίζουμε ότι διωκόμενος ο Εφραίμ θα αποδοθεί δικαιοσύνη από ένα Κράτος που δεν τολμά να τα βάλει με κανέναν. Κι αν επομένως τα βάζει με τον Εφραίμ είναι όχι από αγαθές προθέσεις ή από πρεμούρα για την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους αλλά γιατί εξυπηρετούνται αντίρροπες σκοπιμότητες από εκείνες που εξυπηρετούσε ο Εφραίμ.

Κι ότι υπάρχουν αντίρροπες σκοπιμότητες που συγκρούονται πάνω στις μπίζνες του Εφραίμ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι μισοί θέλουν να τον βάλουν στη φυλακή και οι άλλοι μισοί να τον αγιοποιήσουν.

Μήπως ο κύριος Αλαφούζος και ο σούπερ νεοταξίτικος ΣΚΑΙ έγιναν ξαφνικά αντιαμερικάνοι και "φιλορώσοι" και φιλοτεχνούν από "θεία επιφοίτηση" το πορτραίτο του Εφραίμ όπως έκπληκτοι βλέπουμε να γίνεται τον τελευταίο καιρό;
Αυτά το Ρεσάλτο δεν τα βλέπει; Ή είναι ανίκανο να τα καταλάβει και να το παραξενέψουν σφόδρα;
Έγινε πάλι ο ΣΚΑΙ και ο κύριος Γιάννης μας ο Αλαφούζος μας αντιπασόκοι και ξανά φιλοκαραμανλικοί;
Κι αν συνέβη αυτό που οφείλεται;

Δεν βλέπουμε τις αντίρροπες, το επαναλαμβάνω, δυνάμεις που προκαλούνται από το ίδιο Σύστημα;
Ένα μέρος του συστήματος προσπαθεί να τον χώσει φυλακή, με χολυγουντιανό μάλιστα υπερθέαμα τάλε κουάλε όπως εκείνο της "Τρομοκρατίας" και το άλλο μισό να τον βγάλει "ξαφνικά άρρωστο με πυρετό" ή να τον βγάλει έξω ή να του παράσχει τέλως πάντων μια προνομιακή μεταχείριση.

Το να επισημάνουμε όλα αυτά τα ΠΡΟΦΑΝΗ δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ή ότι αρνούμαστε το γεγονός του πολέμου που εδώ και καιρό έχει ανοίξει η Παγκοσμιοποίηση απέναντι στις παραδόσεις των λαών και κατά τη δική μας περίπτωση στο ορθόδοξο φρόνημα.
Ούτε σημαίνει ότι κρατάμε προδοτικές ίσες αποστάσεις και στην ουσία τασσόμαστε έτσι με τον ισχυρό της αναμέτρησης.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, με το να μην εκθειάζουμε, όπως κάνει το ξαναλέω και το Ρεσάλτο, τον "καημένο το γέροντα" τον Εφραίμ, που φαίνεται ότι είναι μάστορας στις μπίζνες, απαλλάσσουμε τη διωκόμενη ορθοδοξία, το διωκόμενο από την Παγκοσμιοποίηση φρόνημα από τη αντιορθόδοξη γλίτσα της υπόθεσης.

Συγγνώμη λοιπόν αλλά εγώ δεν βλέπω ορθόδοξο αγώνα πίσω από την τυφλή υπεράσπιση του μπίζνεσμαν Εφραίμ. Έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είνα
Keywords
Τυχαία Θέματα