«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιούργησε ανασφάλεια στους πολίτες»

Τη δυσαρέσκεια του για τις πολιτικές του Μνημονίου και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα εκφράζει δια μέσου της DEALnews online ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

- «Μέχρι τώρα, παρά την τιτάνια προσπάθεια, έχουν γίνει λάθη»
- «Ο Παπακωνσταντίνου με.....
άστοχες δηλώσεις διέψευσε προσδοκίες»
- «Η Ελλάδα αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο»

Ο κ. Καρύδης δεν διστάζει να "κατακεραυνώσει" τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις μέχρι τώρα οικονομικές πολιτικές που ακολούθησε ενώ παράλληλα υπεραμύνεται της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Τέλος αξιολογεί και αναλύει την προεκλογική δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου όντας Οικονομολόγος, θεωρείτε ότι έκανε ή κάνει σωστά βήματα ώστε η χώρα να δει έστω και ελάχιστο φως στο τούνελ που διανύει;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου με άστοχες δηλώσεις του διέψευσε προσδοκίες. Τα οριζόντια, άδικα και επώδυνα μέτρα δεν είναι λύση. Αρκετές φορές δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών είναι μόνιμη επιδίωξη. Το μεγάλο στοίχημα όμως για την Ελλάδα είναι να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης με διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος στη Δημόσια Διοίκηση έτσι ώστε η Ελλάδα από καταναλωτική χώρα να γίνει παραγωγική. Κύριο μέλημα μας είναι η μείωση της ανεργίας. Η αναποτελεσματικότητα δημιουργεί διαψεύσεις και η κοινωνική αδικία μεγάλες αντιδράσεις. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι κορυφαίο θέμα όπως και η φορολόγηση των εκατοντάδων δισ. που διέφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη ταχύτητα. Η αξιοποίηση του επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ αποτελεί μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησης. Τότε και μόνο τότε θα δούμε «φως στο τούνελ».

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφιστεί ως ένα μόνο άρθρο και όχι ως ξεχωριστά τμήματα. Αν τελικά γίνει έτσι θα το ψηφίσετε;

Όπως αποφασίστηκε τελικά για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα γίνει αναλυτική συζήτηση στη Βουλή. Τόσο στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών όσο και στην Ολομέλεια. Κατ΄ αρχήν θα συζητηθεί στο σύνολό του και μέσα σε λίγες ημέρες θα συζητηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που αφορούν τα επιμέρους θέματα : αποκρατικοποιήσεις, φορολογικά, διαρθρωτικές αλλαγές στη Διοίκηση κτλ. Άρα θα έχουμε μια αναλυτική διαδικασία συζήτησης και αποφάσεων χωρίς κατεπείγουσες διαδικασίες και μονά άρθρα.

Η δική σας αντίληψη είναι ότι τελικά λεφτά υπήρχαν ή ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ για τις εκλογές καθώς από τις εκλογές και μετά μόνο μέτρα υπάρχουν.

Υπάρχουν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για να καλυφθούν οι στόχοι της σωτηρίας της χώρας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της. Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα, παρά την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται, έχο
Keywords
Τυχαία Θέματα