Ο ΔΕΛΦΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΚΚΩΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Διάβασα στο “Φιλελεύθερο” - με τη δέουσα προσοχή - τη συνέντευξη του άγνωστου στο γράφοντα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαία.

ΜΙΛΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΝ ΔΕΛΦΙΝΟΣ

Είναι φανερόν ότι η συνέντευξη του Σεβασμιότατου είναι καθαρά δελφινική. Μετά την ανάγνωση της συνέντευξης αντιλαμβάνομαι καλύτερα παρά ποτέ για ποιο λόγο ο....
Μητροπολίτης Λεμεσού τον θεωρεί ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο όποτε προκύψει
θέμα διαδοχής στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Ο Σεβασμιότατος Ταμασού, με τη συνέντευξή του, έδειξε ότι ξέρει να κρατιέται ταυτόχρονα επιδέξια από πολλά σχοινιά.

Και εθνικόφρων δήλωσε και θέμα εισβολής και κατοχής θεωρεί το Κυπριακό και μέλος της χορωδίας του πατριωτικού σωματείου “Αδούλωτη Κερύνεια” μας πληροφόρησε ότι υπήρξε.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνει και Κυκκώτης - τουτέστιν άνθρωπος που μπορεί να έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο σχεδόν των ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος, το οποίο βάσει του Καταστατικού της Εκκλησίας της Κύπρου διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην εκλογή αρχιερέων. Επομένως και του μέλλοντος Αρχιεπισκόπου!

ΑΣΚΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ

Πολύ προσεκτικός αποδείχθηκε ο Σεβασμιότατος με τη συνέντευξή του. Ελέγχει αυτά που λέγει και δεν αφήνει το συνομιλητή του να τον παρασύρει εκεί που δεν θέλει να πάει. Δεν έδωσε κανένα δικαίωμα - με τη συνέντευξή του - να κατηγορηθεί ότι επιτίθεται εναντίον άλλου ιεράρχη, απέφυγε να θίξει όλα τα επίμαχα σημεία που του έθεσε η δημοσιογράφος με γενικόλογες απαντήσεις περί ενότητος της Ιεραρχίας, διακονίας των ανθρώπων, κτλ., κτλ..


Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ

Αυτά που ανέφερε φυσικά περί ενότητος της Ιεραρχίας, περί ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων κτλ. παν άλλο ή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οχι επειδή ο Σεβασμιότατος παρουσίασε αλλοιωμένα τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε, αλλά επειδή επιμελώς απέκρυψε όσα άλλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι διεξάγεται αμείλικτος πόλεμος στα παρασκήνια μεταξύ των δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Και αυτά τα αχαρακτήριστα ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος όχι απλά βρίσκεται εν ζωή αλλά και χαίρει άκρας υγείας!!!

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Οσο για τους ύμνους του Σεβασμιότατου για το νέο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου τι φω και τι λαλήσω; Αν δεν πρόκειται για αποκύημα αδυναμίας να αντιληφθεί τα τρωτά του νέου καταστατικού είναι οπωσδήποτε προσπάθεια παραπληρφόρησης των πιστών.

“Ολοκληρωμένη” (του Σεβασμιότατου ο ανακριβής όρος. εικάζω ότι ήθελε να πει “τελεία”) Σύνοδο δεν έχουμε τώρα με το νέο καταστατικό - όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος - κάτι στο οποίο και ο Μακαριότατος ανέφερε στο παρελθόν.

“Ολοκληρωμένη” Σύνοδο είχαμε πάντα επειδή κάθε Αυτοκέφαλη Εκκλησία που αποτελείται από τρεις τουλάχιστον επισκόπους έχει “ολοκληρωμένη” Σύνοδο.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΩΛΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα