Ο Μπερλουσκόνι “τραβάει το χαλί” στον Μόντι

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν αμφέβαλαν ότι η περίοδος… μέλιτος με τον Μάριο Μόντι και την κυβέρνηση τεχνοκρατών, στα χέρια της οποίας παραδόθηκε η Ιταλία, θα έληγε σε σύντομο διάστημα. Και έτσι συνέβη.

Στελέχη του Λαού της Ελευθερίας, του κόμματος που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν κρύβουν πλέον, και μάλιστα με .....
δημόσιες τοποθετήσεις τους, τον προβληματισμό τους για την πορεία της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι.

Εστιάζοντας στην εκτίμηση ότι, κατά τη γνώμη τους, ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι τεχνοκράτες που
απαρτίζουν την κυβέρνησή του, εκδηλώνουν υπερβολικά πρωταγωνιστικές τάσεις, και δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία.

Οι ίδιοι συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εστιάζουν την κριτική τους στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι έχει δώσει μέχρι στιγμής έμφαση μονάχα στην επιβολή μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, «ξεχνώντας» το σκέλος της ανάπτυξης.

Μια κατηγορία η οποία συνοδεύει ευρύτερα τις πολιτικές που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες, και ασκούνται στις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να μην διογκωθούν τα ήδη αυξημένα ελλείμματα, να παραμείνουν βιώσιμα τα χρέη, και να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

Η πολιτική ανοχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέναντι στον Μάριο Μόντι λοιπόν, φαίνεται να εξαντλήθηκε. Επόμενο ζητούμενο, το… πότε θα οδηγηθεί η κυβέρνησή του σε κατάρρευση, ανεξαρτήτως της στήριξης που του έχει δοθεί με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα