Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας εντυπωσιάζει η δύναμη του λόγου και της σκέψης του Σεβασμιότατου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμου.

Εχει δαψιλή γνώση της Ιστορίας, αξιόλογη θεολογική παιδεία και διαθέτει μια....
εντυπωσιακή ευγλωττία.

Μας στενοχώρησε βέβαια με ορισμένα συγκρητιστικά έκτροπα και ορισμένες άλλες ενέργειες που πραγματοποίησε στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις αρετές και τις δυνατότητες που τον διακρίνουν.

ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η παρούσα ανάλυση του Σεβασμιότατου για τη σύγχρονη
κρίση κοιτάζει τα πράγματα στα μάτια και λέγει την αλήθεια χωρίς να επηρεάζεται από την επικρατούσα αντίληψη των πραγμάτων. Αποφεύγει με αξιομίμητη γενναιότητα να υποκύψει στο λαικισμό και διατυπώνει θέσεις που θα ενοχλήσουν πολλούς, οι οποίοι αρέσκονται στα παραμύθια και στις συνωμοσίες.

Ετσι μιλούν οι αληθινοί ηγέτες.

Θέλω να συγχαρώ το Σεβασμιότατο για την ειλικρίνειά του να πει τα πράγματα με το όνομά τους όσον αφορά την οικονομία και την Πολιτεία.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει στην ανάλυση που έκανε αναφορά στα θέματα της Εκκλησίας.

Αν ο Σεβασμιότατος ορθοτομήσει το λόγο της αληθείας με την ίδια ευθύτητα και παρρησία όπως έκανε για την οικονομική, εθνική και πολιτική κρίση που περνά η πατρίδα μας, τότε του αξίζουν οι πιο θερμοί έπαινοι όλων μας.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Αλλά η ομολογία της αλήθειας δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να συντονιστούν τα βήματά μας με την ομολογία της αλήθειας. Ο Σεβασμιότατος αποκλείεται να αγνοεί ότι τα κακά στην Εκκλησία μας σήμερα ενσαρκώνονται - χωρίς φυσικά να περιορίζονται - στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Αναμένουμε λοιπόν να μιλήσει με την ιδια γενναιότητα για την κακοδαιμονία που μαστίζει την Εκκλησία και να πραγματοποιήσει στη συνέχεια αυτό που αναφέρει στην κατακλείδα της ομιλίας του: “Να γίνει ο γάτος που θα πιάσει τα ποντίκια”.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα