Ο Benito και τo 1984

Αναλογιζόμενος αυτά που είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών και επίδοξος Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος αναλογίστηκα την δύναμη των λέξεων και την επιστήμη της προπαγάνδας (κοινωνική μηχανική). Στο θέμα μου, μην κοροϊδευόμαστε και κυρίως μην επαναπαυόμαστε και θα σας πω αμέσως τι εννοώ, δεν θα σας γράψω με οικονομικούς όρους τα αφήνω για τους τεχνικούς της οικονομίας του συστήματός τους αυτά.
Αρχικά θα πρότεινα να το δούμε διαφορετικά και να μην λάβουμε ας πούμε ως δεδομένο ότι έχουμε χρέη τα οποία επωμιζόμαστε για παλαιές αμαρτίες μας που τόσο έντεχνα μας τις έχουν υποβάλλει δια της
επαναλήψεως και της πειθούς.
Λοιπόν, ξεχάστε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου ξεχάστε ΑΕΠ ξεχάστε SPREAD βγάλτε από το....
μυαλό σας όλα αυτά τα δισεκατομμύρια μηδενικά πού έχουν κατακλύσει το μυαλό σας το τελευταίο διάστημα, που συγκροτούν ένα τεράστιο μηδενικό στην καθημερινότητά μας, που μηδενίζει τις προοπτικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, και που κυρίως αποτελεί τη σφαίρα που κουβαλάμε αλυσοδεμένοι σε μια πολιτικοοικονομική φυλακή που δια της προβολής μας έχουν τοποθετήσει.
Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν με την πραγματικότητά τους, και κυρίως μην επαναπαυόμαστε με το να γινόμαστε ΝΩΘΡΟΊ ΣΤΗ ΣΚΈΨΗ με το να παραδινόμαστε στις σειρήνες του συστήματος. Πρόταση: Ας κλείσουμε τις ΤΗΛΕΟΡΆΣΕΙΣ!!! Είναι το εργαλείο που ασκούν την προπαγάνδα τους και διαμέσου αυτής ασκούν εξουσία. Το δικό μας πανίσχυρο εργαλείο (όσο το επιτρέπουν ακόμα) είναι η διαδικτυακή ενημέρωση- διασπορά των απόψεών μας, των προτάσεών μας των δράσεών μας και κυρίως των διαλόγων μας, των ενεργητικών διαλόγων μας και στο τέλος των δράσεών μας. Για να γίνουν όμως αυτά προϋποθέτουν εναλλακτικούς τρόπους σκέψης (δεν σας πληρώνω γιατί δεν σας χρωστάω είναι ένας αυτονόητος ) και δράσεις, (συμμετέχω, συνδιαλέγομαι,συνεργάζομαι, αποφασίζω και ΔΡΩ!!)
Λοιπόν όπως καταλαβαίνεται και εσείς από δημοσιεύματα του τύπου επιλεκτική χρεοκοπία που σημαίνει κούρεμα χρεών (με το αζημίωτο φυσικά) και εξαθλίωση της ποιότητας ζωής και ταπείνωσης της αξιοπρέπειάς μας από τον κακό Γερμανό, και από την άλλη, εξαγορά των ελλειμματικών και κατεστραμμένων ΔΕΚΟ σε εξαθλιωτικές συνθήκες και μισθούς των 500 μικτά και υποσχέσεις για ανάπτυξη 5% ΑΕΠ από των καλό Γερμανό μας υποψιάζει πως κάτι οργουελικό συμβαίνει εδώ και πως ετοιμάζουν μεγάλο party στην υγειά των κοιρόδων, και έχοντας την στοιχειώδη κρίση και λίγη αξιοπρέπεια δεν πρέπει να επιτρέψουμε ετούτη την υποδούλωση μας. Μια ταπεινή άποψη που από την άλλη έχει των στοιχειώδη αυτοσεβασμό είναι:
Αν είναι να μας χρεοκοπήσουν ας μας χρεοκοπήσουν ας έχουμε το κεφάλι ψηλά όμως και ας μην κοροϊδευόμαστε.

Nikangelo

http://ellhniko-gr.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα