Ντόρα μου, Φρόντισε να συγκρατείς την πικρία σου… (video)

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν στην Λυών η κυρία Ντόρα Μπακογλάννη (συγνώμυ, “Μπακογιάννη” ήθελα να πω) και ο Γιάννης Τερπεντέρης (συγνώμυ, “Πρετεντέρης ” εννοούσα) για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε ομιλία με θέμα “H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;”.

Κάποια στιγμή, περίπου στο 25ο δευτερόλεπτο, η κυρία Μπακογιάννη δέχεται ένα ερώτημα σχετικά με τη συμμετοχή
του ΛΑ.Ο.Σ στην....
Ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας. Στη συνέχεια, ειρωνικά απαντάει ότι δεν παίρνει στα σοβαρά το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ και ότι κανείς στην Ελλάδα δε λαμβάνει σοβαρά υπόψη του ούτε το ΛΑ.Ο.Σ ούτε τις (υποτίθεται) φασιστικές απόψεις του.

Μάλιστα, η κυρία Μπακογλάννη δήλωσε ότι: “δεν είμαστε πολύ θυμωμένοι“. Είχε δηλαδή το θράσος να πει στα παρευρισκόμενα αριστερά απολιφάδια (η Liberation είναι αριστερή εφημερίδα) ότι δεν είναι θυμωμένη που το ΛΑ.Ο.Σ εξελέγει στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Βεβαίως, οι Έλληνες έχουν πραγματικά λόγους να είναι θυμωμένοι με την κυρία Μπακογιάννη. Ξεχνάτε ότι η κυρία Μπακογιάννη πρότεινε σύνθετη ονομασία με γεγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια; Ξεχνάτε ότι πρώτη έσπευσε στη Ρωσία να υποστηρίξει την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας; Όλα τα ξεχνάτε;

Λίγο αργότερα, το ίδιο είπε και ο κύριος Τερπεντέρης. Ότι δηλαδή κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά ο ΛΑ.Ο.Σ. Είπε επίσης ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο κυριαρχείται από ένα κόμμα το οποίο εξελέγει με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” και ότι είναι ένα κοινοβούλιο χτισμένο πάνω στο ψέμα. Βεβαίως, ως ένα σημείο έτσι είναι, ξεχνάει όμως ο κύριος Τερπεντέρης να πει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είπε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Δηλαδή, όταν ο Κώστας Καραμανλής συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 2009 σχετικά με την οικονομία, μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση τότε (πριν καν τις εκλογές) ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα (και σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ). Μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε στον Κώστα Καραμανλή: “Έχεις 152 Βουλευτές και οι 10 δικοί μου 162. Πάρτους και πάρε μέτρα”.

Από την αρχή ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έδειξε υπεύθυνη στάση, με πολιτικό κόστος.

Βέβαια, θέλω να θυμίσω κάτι που η κυρία Μπακογιάννη ξεχνάει. Η ίδια δεν ήταν που στις 6/5/2010 χειροκρότησε στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Μάκη Βορίδη, στο τέλος της ομιλίας του;

Σε πιο κόμμα ανήκει ο κύριος Βορίδης κυρία Μπακογιάννη; Δεν ανήκει στο ΛΑ.Ο.Σ;

Tέλος, θα ήθελα να αναφέρω εδώ την απάντηση του πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη πριν μερικές ημέρες, σε άλλες δηλώσεις τις κυρίας Μπακογιάννη:

«Ντόρα μου,

Φρόντισε να συγκρατείς την πικρία σου. Πολλές φορές συμβαίνει οι παραγιοί ν’ αυτονομούνται και να τραβάνε μπροστά ενώ τα φυσικά παιδιά να υστερούν. Κάνε τον πόνο σου φιλότιμο και σκέψου την κατάσταση που βρίσκεσαι. Ακόμα και παραδοσιακοί σου φίλοι, εγχώριοι και υπερατλαντικοί, σε έχουν εγκαταλείψει στον σκουπιδοφάγο της απαξίας. Κάτι πρέπει να φταίει».

melostisneos
Keywords
Τυχαία Θέματα