ΝΕΟ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΩΣ ΤΟ 2017 ΚΑΙ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

Επέκταση του Μεσοπρόθεσμου κατά δύο ακόμη χρόνια, έως το 2017, πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνική αντιπροσωπεία της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ύφεση.
Οι άνθρωποι της τρόικας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θέλει τουλάχιστον μία εξαετία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1% το 2017, αντί του 2015, που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.
Από τους ελέγχους που έκαναν στα δημόσια οικονομικά οι ελεγκτές της τρόικας, συμπέραναν ότι οι Έλληνες
δύσκολα θα καταφέρουν φέτος να ξεπεράσουν το σκόπελο του ελλείμματος.
Στις επαφές που είχαν με τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισαν ανέφικτο να μπορέσει φέτος η χώρα μας να μειώσει το έλλειμμα στα.....
17 δισ. ευρώ από 24,1 δισ. ευρώ που έφτασε το 2010.
Από τις προβολές σε έσοδα και δαπάνες που έκαναν οι τεχνοκράτες της τρόικας το έλλειμμα του 2011 κλείνει στο 9,4% έναντι στόχου 7,4%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός της Αθήνας.
Η επίτευξη του στόχου του προϋπολογισμού για το 2011, απαιτεί κατά τους ίδιους μέτρα που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 7 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της τρόικας πρότειναν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παρατείνει κατά δύο χρόνια την προσπάθεια προσαρμογής του ελλείμματος.
Οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα θα σημάνουν αναδιανομή των μέτρων στο πακέτο των 26 δισ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση για την περίοδο 2012-2015.
Ορισμένες παρεμβάσεις, που είχε προγραμματιστεί να γίνουν φέτος ή το 2012, ενδεχομένως να πάνε προς τα πίσω, από τη στιγμή που η κατάσταση στην αγορά με την ύφεση που πλήττει την οικονομία, δεν επιτρέπει περαιτέρω μέτρα.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών προτείνουν να αξιολογηθεί εκ νέου το πακέτο λιτότητας, προκειμένου να συνυπολογιστούν και τα δύο επιπλέον έτη προσαρμογής που θα δοθούν στην Ελλάδα.
Την πρόταση να καταρτιστεί Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εξαετούς διάρκειας (2012-2117) θα συζητήσει λοιπόν, η κυβέρνηση με τους αξιωματούχους της τρόικας, που καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα.
Στην επικαιροποίηση του Μνημονίου που θα ακολουθήσει, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις επιστολές των τεχνικών κλιμακίων, όπου παρουσιάζονται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η πρόοδος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Κατά πληροφορίες «μελανά» σημεία των επιστολών είναι τα νέα ευρήματα των ελεγκτών της τρόικας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η αστοχία των εσόδων έχει δημιουργήσει «τρύπα», η οποία στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2011 προσεγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ.
Η αύξηση κατά 3,5% που σημείωσαν οι εισπράξεις τον Απρίλιο, δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις ανησυχίες της τρόικας, η οποία εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει με μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα φέτος: Το τεχνικό κλιμάκιο διαπίστωσε ότι η είσπραξη των εσόδων από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων έχει καθυστερήσει, εξαιτίας των αλλεπάλληλων μπλακάουτ που υφ
Keywords
Τυχαία Θέματα